|

Altın vuruş

PKK’ya geçtiğimiz hafta büyük darbe vuruldu. 7’si sözde lider kadrodan toplam 52 terörist etkisiz hale getirildi. PKK’nın kırmızı listedeki elebaşı İsmail Özden de Sincar’da nefes kesen bir hava harekatıyla öldürüldü.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:32 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
7’si elebaşı 52 terörist etkisiz hale getirildi.
7’si elebaşı 52 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı son bir hafta içinde yürütülen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) 10-16 Ağustos tarihleri arasında yurt içi ve yurt dışında yürütülen operasyonlarda, 7’si sözde lider kadrodan olmak üzere 52 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında kırmızı listede aranan PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi ve Sincar sorumlusu “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden de yer aldı.


PKK’lı elebaşı, Irak’ın kuzeyindeki Sincar Dağı bölgesinde nefes kesen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. Özden’in bulunduğu konvoy insansız hava aracıyla (İHA) takibe alındı. Düzenlenen hava harekatıyla Özden’in bulunduğu araç vuruldu. PKK’lı elebaşı İsmail Özden, hurdaya dönen araçtan çıkarılıp başka bir araca nakledilerek bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Takipte kalan TSK unsurları, söz konusu hedefi de tam isabetle vurdu.

#PKK
#Terörist
6 yıl önce