|

Alınan tedbirlerle iyiye gidiş başladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Külliye'de düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye kimseyle bir ekonomik savaştan yana değildir fakat bir saldırı söz konusu olduğunda tepkisiz kalması düşünülemez" dedi. Kalın, alınan tedbirlerle ekonomide iyiye doğru gidişin de başladığını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:44 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
​Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Son günlerde Amerikan yönetiminin gayrimeşru ve irrasyonel tedbir ve tepkileri neticesinde Türk ekonomisinde ve özellikle döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara işaret eden Kalın, bu dalgalanmaların Türk ekonomisinin bünyesiyle, yapısıyla ilgisi olmadığının, bir ekonomik savaş ve psikolojik algı operasyonu olduğunu bildirdi. Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayan Kalın, alınan tedbirlere dikkati çekerek, "Türk ekonomisindeki bu normalleşmenin daha da güçleneceğini öngörüyoruz" dedi. Tedbirler çerçevesinde bazı Amerikan ürünlerine ek vergi getirilmesini hatırlatan Kalın, "Bu tepkiyi vatandaşlarımızın da sahiplendiğini görüyoruz" diyerek, milletin tek yürek, tek ses halinde bu mücadeleye tam destek vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kalın, "Şu anda Türkiye bu krizi fırsata dönüştürmek üzere. Bu yönde atılan adımlar da bu krizin fırsata dönüşeceğinin işaretlerini zaten veriyor" diye konuştu.

#İbrahim Kalın
#Ekonomi
6 yıl önce