|

Her birinin ardından farklı bir hikaye kaldı

Batman'da dün sabah saatlerinde kırsalda devem eden yol yapım çalışmalarına emniyet sağlayan Kobra tipi zırhlı araca uzaktan kumandalı EYP ile terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 8 askerimiz şehit düşerken 1 askerimiz de ağır yaralandı. Şehitlerimizin baba ocaklarına ateş düşerken geride bıraktıkları ile tüm Türkiye'nin yüreklerini dağladılar.

Yeni Şafak
15:09 - 5/10/2018 Cuma
Güncelleme: 16:05 - 5/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Batman'daki alçak saldırıda 8 askerimiz şehit düştü
Batman'daki alçak saldırıda 8 askerimiz şehit düştü

Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında devam eden yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlere PKK'lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırı düzenlendi. Kobra tipi zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilen EYP'nin patlamasıyla birlikte 8 asker şehit oldu, 1 asker de ağır yaralandı. Şehitlerimiz bugün düzenlenen cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi. Törenlere binlerce vatandaş akın etti.


8 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

  • Şehitlerin acı haberleri baba ocaklarına ulaştırıldı. Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un İzmir, Jandarma Uzman Çavuşlar Ali Hekim'in Antalya, Uğur Göksu'nun Samsun, Neşet Gök'ün Eskişehir, Okan Dinçer'in Balıkesir, Süleyman Aydın’ın Amasya, Özgürcan İnce'nin Ankara ve Yahya Şen'in Kırıkkale'de yaşayan aileleri aldıkları acı haber karşısında gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİTLERİMİZ:

O artık şehit astsubay

6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekar olduğu öğrenilen İzmirli Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un (28) evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin kardeşi Çağrı Ulus'un da astsubay okulunda öğrenci olduğu ortaya çıktı.

25 gün önce evlenmişti

2 yıllık Uzman Çavuş olan Ali Hekim’in (24) 9 Eylül'de Arzu Hekim ile evlendiği öğrenildi. 25 günlük evli olan şehit, bugün memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Düğünü yapamadı

Samsunlu Uzman Çavuş Uğur Göksu'nun (29) 1 yıl önce Nesrin Atağ ile nişanlandığı, çiftin düğün yapmak için şark görevinin bitmesini beklediği öğrenildi.


'Gitme abi'

Bekar olan Eskişehirli Uzman Çavuş Neşet Gök'ün (25) Burak ve Batuhan isminde iki erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Komşuları, 7 yaşındaki Batuhan'ın, bir süre önce izne gelen Neşet Gök'ün birliğine dönmesini istemediğini, gitmesi halinde şehit olabileceğini söylediğini anlattı.

Tayinini bekliyordu

İki yıl önce Dilek Aydın ile evlenen 4 yıllık Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın kardeşi Sefa’nın da Ankara’da astsubay okulunda eğitim gördüğü öğrenildi. Amasyalı şehidin çocukluk arkadaşı Mehmet Erdem, “Doğu görevi bitmişti, tayini çıkıyordu. Bu tarafa gelecekti, nasip olmadı” dedi.

İzinden yeni dönmüş

İzin için ailesinin yaşadığı Balıkesir Bigadiç'e bağlı Bademli mahallesine gelen Şehit Uzman Çavuş Okan Dinçer, pazartesi günü tekrar görev yerine dönmüş.

26 yaşındaki Ankaralı Uzman Çavuş Özgürcan İnce'nin bekar olduğu öğrenildi.

İKİZLERİ TERÖR AYIRDI

24 yaşındaki şehit Yahya Şen’in Kırıkkale’deki baba ocağına acı haber ulaştı. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Yahya Şen’in Özel İdarede çalışan ikiz kardeşinin olduğu ve ağabeyinin de uzman çavuş olarak Ankara’da görev yaptığı öğrenildi.


#Batman
#şehit
#asker
#PKK
#terör
5 yıl önce