|

Aksaray’a sosyal çocuk merkezi

Aksaray Belediyesi tarafından, çocukları televizyondan ve sosyal medya bağımlılığından kurtarmak ve yeteneklerini kullandırarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla açılan Aksaray Çocuk Aktivite Merkezi’nde her gün bin çocuk eğitim alabilecek.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 03:34 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Aksaray Çocuk Aktivite Merkezi’nde her gün bin çocuk eğitim alabilecek.
Aksaray Çocuk Aktivite Merkezi’nde her gün bin çocuk eğitim alabilecek.

Aksaray’da Park Site Alışveriş Veriş Merkezi’nin üst katında 600 metrekare alanda hayata geçirilen Çocuk Aktivite Merkezi’nde her gün 6-14 yaş aralığındaki bin çocuk ücretsiz olarak hem eğleniyor hem de ilgi duydukları alanlarda eğlendirici eğitimler görüyor.

Merkezde, 150 kişilik drama salonu, zeka atölyeleri, tiyatro salonu, içinde 100 yıllık oyuncakların da bulunduğu oyuncak müzesi, kütüphane, robotik kodlama merkezi, ahşap atölyesi yer alıyor. Ayrıca binlerce oyuncak, eğitici materyal ve bakanlığın tavsiye ettiği çocuk kitaplarının da ücretsiz olarak çocukların kullanımına sunulduğu merkezde, psikologlar, okul öncesi öğretmenler, bilim sanat öğretmenleri, robotik kodlama mühendisleri ve pedagoglar da görev yapıyor.


BAĞIMLILIKTAN KURTULACAKLAR

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, çocukların, tablet, telefon ve televizyon bağımlılığından kurtarmak ve ilgi duydukları alanlarda eğlendirici eğitimler görebilecekleri bir ortam oluşturmak amacıyla “Sosyal Çocuk ve Eğitim Merkezi’ni kurduklarını söyledi. Yazgı, Türkiye’de her alanda bir çocuk merkezi bulunduğunu ancak ilk kez tüm branşların bir arada olduğu böyle bir kompleks çocuk merkezinin Aksaray’da hayata geçirildiğini dile getirdi.

#Aksaray
#Sosyal çocuk merkezi
5 yıl önce