|

Akmeşe ekibi imha edildi

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh'ta düzenlenen hava destekli harekatda öldürülen 12 teröristin Akmeşe güruhundan olduğunu açıkladı. Atik, teröristlerin öldürülmesiyle güruhun tamamen imha edildiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:10 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Operasyonda ele geçirilen malzemeler basına gösterildi.
Operasyonda ele geçirilen malzemeler basına gösterildi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh ilçesi kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmesine ilişkin, "Akmeşe grubu tamamen imha edildi" dedi. Vali Atik, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ve İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan ile İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen basın toplantısında, Eruh ilçesindeki harekatda etkisiz hale getirilen 12 PKK'lı teröriste ait ele geçirilen silahlar ve malzemelere ilişkin bilgi verdi.

İKİ TO
PLANTI OLACAK İSTİHBARATI

Daha önce istihbarat birimlerinin etkin çalışması sonucunda Akmeşe bölgesinde iki güruhun toplanacağına ve Siirt'te büyük bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarına dair aldıkları duyum üzerine harekat başlattıklarını kaydeden Atik, harekat esnasında da 12 teröristin ölü ele geçirildiğini hatırlattı. Daha sonra harekatda ele geçirilen silah ve mühimmatlar basın mensuplarına gösterildi.

Öte yandan, TSK Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde eylem hazırlığında olan PKK'lı teröristlere hava harekatı düzenledi. Bombardımanda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

#Siirt
#PKK
7 yıl önce