|

AK Parti’nin mart takvimi

Mahalli seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti, adaylara ilişkin takvimi de netleştirdi. Aday adaylığı başvurularının kasım ayının ilk haftasına alınması, aralık ayında da isimlerin açıklanmaya başlanması öngörülüyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:26 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti, adaylara ilişkin takvimi de netleştirdi.
AK Parti, adaylara ilişkin takvimi de netleştirdi.

Mart 2019 mahalli seçimleri için AK Parti’de aday belirleme süreci devam ediyor. Seçim bölgelerinde gerçekleştirilen saha tahlillerinde sona gelindi. Vatandaşların belediyelerden beklentileri, mevcut belediye başkanlarından memnuniyet tek tek değerlendirildi. Yapılan çalışmalar rapor haline getirildi.

Kasım ayının ilk haftasından itibaren ise aday adaylığı başvurularının alınması planlanıyor. Büyükşehir ve il belediyeleri için başvurular genel merkeze yapılacak. İlçe ve belde belediye başkanlıkları için başvuruların il başkanlıklarına yapılması öngörülüyor. Başvuruların iki haftalık bir süreçte tamamlanması planlanıyor.

KOMİSYONDAN GEÇECEKLER

Belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından aday değerlendirme işlemleri başlayacak. Genel merkezde oluşturulacak komisyonlar bölge bölge tüm adayları mülakata alacak. Adaylar kendi bölgeleri için projelerini mülakat aşamasında ortaya koyacak. Her seçim bölgesi için temayül yoklaması da gerçekleşecek. Temayül işlemlerinin elektronik ortama taşınması ile birlikte daha hızlı sonuç alınması hedefleniyor. Seçim bölgeleri ilişkin saha analizleri de yine aday belirleme sürecinde etkili olacak.

ARALIK AYINDA AÇIKLANACAK

Tüm verilerin toplanması sonrasına adaylar konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Taslak programa göre aralık ayında belde belediyelerinden başlanarak AK Parti’nin adayları açıklanacak.

#AK Parti
#Seçim
6 yıl önce