|

AK Partili Külünk: Geldikleri gibi giderler

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, TBMM'de yaptığı açıklamada Rakka'daki DEAŞ'ın kaçırılma görüntülerine ilişkin, tüm terör örgütleriyle mücadeleye hazır olduklarını belirterek "Nasıl Birinci Dünya Savaşı’nda geldikleri gibi gittilerse onlar da geldikleri gibi giderler ve gideceklerdir" dedi.

Yeni Şafak
18:08 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:28 - 15/11/2017 Çarşamba
IHA
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "PYD/PKK’ya DEAŞ’ın dışında bir başka yerden saldırı gelirse aynı şekilde onları koruyacağız’ diyen Amerikalı yetkili bizim Anadolu topraklarında var olduğumuz bin yıllık tarihe bir kez daha bakacak. Nasıl Birinci Dünya Savaşı’nda geldikleri gibi gittilerse onlar da geldikleri gibi giderler ve gideceklerdir" dedi.

AK Partili Külünk, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Rakka’dan DEAŞ’ın kaçırılması videosunun kendilerine DEAŞ, PKK ve FETÖ’nün birbirinin tamamlayıcısı olduğunu gösterdiğini söyleyerek, "Her üçü de Türkiye, İran ve Rusya’da bir harita değişimini zorlamak için kullanılan bir aparattır. Buradan geriye dönüp baktığımızda MİT tırları operasyonunun adresinin kim olduğu da çok açık gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Külünk şunları kaydetti:

  • "Dün Yunanlılar tarafından denenen, bugün PKK üzerinden, DEAŞ ve FETÖ üzerinden denenmektedir. ’PYD/PKK’ya DEAŞ’ın dışında bir başka yerden saldırı gelirse aynı şekilde onları koruyacağız’ diyen Amerikalı yetkili, bizim Anadolu topraklarında var olduğumuz bin yıllık tarihe bir kez daha bakacak. Nasıl Birinci Dünya Savaşı’nda geldikleri gibi gittilerse onlar da geldikleri gibi giderler ve gideceklerdir. Ülkemizin kalkınması yönünde gerçekleştirilmek istenen yatırımların tümünün önünü kestiniz."
"Biz bağımsız bir devletiz"

ABD’nin bölgenin tarihini okumadığını ve çıkardığı sonuçların da onları doğru yere götürmediğinin görüldüğünü ifade eden Külünk, "İran, Rusya ve Türkiye kadim bir devlet ve millet geleneğine sahip ülkelerdir.

Suriye, Amerika’nın terör bataklığıdır. Biz manda değil bağımsız bir devletiz ve ABD’nin de buna saygı duyması gerekir. ABD’nin özellikle bir kanadının Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da kötüleşmesinden yana olduklarını görüyoruz. Çin’i kontrol edeceğim diye Suriye üzerinden bölgeyi yönetmeye kalkarsan bunun bir maliyeti olur" şeklinde konuştu.

#Metin Külünk
#TBMM
6 yıl önce