|

Çelik: Andımız dilekçesi bizim görüşümüzü yansıtmıyor

AK Parti Sözcüsü Çelik, MEB'in Öğrenci Andı itiraz dilekçesindeki tepki çeken ifadelerin AK Parti'nin görüşü olmadığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu ziyaretine de değinen Çelik, "Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz" dedi.

Yeni Şafak
12:07 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:27 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik düzenlediği basın toplantısında Kaşıkçı cinayeti, 'Öğrenci Andı', mühimmat patlaması gibi bir çok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

"Dilekçe bizim görüşümüzü yansıtmıyor"

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'Öğrenci Andı' na ilişkin Danıştaya sunulan temyiz dilekçesi hakkında, "
    Sayın Bahçeli, temyiz dilekçesi hakkındaki eleştirilerinde haklıdır. Dilekçe ne Bakanımızın ne de AK Parti'nin görüşünü yansıtmıyor. Tepkiye neden olan bölümler dilekçeden çıkarılacaktır.
    Bilinen tarihin başlangıcından beri var olan bir devletiz, var olmaya da devam edeceğiz. Milletimiz hesaba katılmadan tarih yazılması mümkün değildir. Bu ifadeler akademik olarak da doğru değildir. Bizzat Sayın Bakanımız rahatsızlık duyduğunu ifade etmiştir" dedi.

"Türkiye merkezi bir roldedir"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paris ziyareti hakkında konuşan Çelik, "
    Türkiye Cumhuriyeti olarak bu platformlarda bulunmamız önemlidir. Buralarda olmazsak kendi tezlerimizi anlatamayız. Orada yansıyan görüntülerde Türkiye merkezi bir roldedir.
    Tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası ve 100'üncü yılının anıldığı 1. Dünya Savaşı ile ilgili olarak Türkiye'nin temsil edilmesi, tezlerin anlatılması için verimli bir ortam olmuştur. Tezlerimizi anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hakkari'deki patlamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz"

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yazar Mısıroğlu'nu ziyaret etmesinin ardından belli çevrelerin 'Diyanet İşleri Başkanı gereğini yapmalıdır' şeklindeki açıklamalarına değinen Çelik, "
    Diyanet İşleri Başkanlığı saygın bir kurumdur. Bu tartışmayı ayrıntılı bir şekilde izledik. Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Diyanet İşleri Başkanımızın kıyafeti bellidir. Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız takdir edilen bir ilim adamıdır, çağrılara cevabımız bu şekildedir
    " dedi.

Çelik, Kaşıkçı cinayetini hakkında ise şunları söyledi:



"Kendi istihbaratlarından haberleri yok"

  • Fransız Dışişleri Bakanı'nın Kaşıkçı cinayeti üzerinden Türkiye'yi hedef alan sözlerine ilişkin kayıtların Fransız istihbaratıyla paylaşıldığını vurgulayan Çelik, "
    Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını verdik. Fransız Dışişleri Bakanı'nın sözlerini kınıyoruz. Sorumsuzca bir açıklamadır. Bu kadar bilgisizlik şaşırtıcı. Fransız Dışişleri Bakanı bu konuyu takip etmiyorsa bu onların sorunudur. Kendi istihbaratlarından haberleri yok
    ." yorumunu yaptı.



"Neden bu tartışmalar hep CHP'den türüyor? "

  • CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın disipline sevk edilmesini doğru bir iş olarak gördüklerini ifade eden Çelik, "
    Ezan ile kavgalı olmak yanlış bir ruh halidir. Bazı hastalıklar genetik oluyor ve tedavisi yok. CHP'nin, bu şahsa karşı olması Türkiye'nin geldiği nokta açısından anlamlıdır. Ama neden bu tartışmalar hep CHP'den türüyor? Neden millet ile kavga eden bir ideolojinin peşinden koşmaktadırlar? CHP'nin bir yazılım güncellemesine ihtiyacı vardır. Ezan evrensel bir çağrıdır. Milletin böyle bir meselesi yoktur
    " yorumunu yaptı.

"Türkiye bu durumu kabul edemez"

Türkiye'nin Libya Konferansından çekilme kararına değinen Çelik, "
Türkiye gibi bir merkez aktör olmadan gizli gayri resmi bir toplantı yapılmıştır. Türkiye, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyerek çekilmiştir. Libya'yı daha da bölecek organizasyon içinde görünüyorlar. Libya'nın daha az müdahaleye ihtiyacı var
" ifadelerini kullandı.

"Çalışmalar büyük oranda tamamlandı"

  • Çelik, Cumhur İttifakı'nın hala ayakta olduğunu ve devam ettiğini ifade ederek diğer partilerin arayışlarını da izlediklerini söyledi. Konuşmasına devam eden Çelik, "
    Aday takvimleri konusunda Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir heyet çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Temayüller neticesinde arkadaşlarımız içerisinden en uygun arkadaşlarımız belirlenecek. Takvimle ilgili kesin bir şey söyleyemeyiz. Adaylar Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir lansmanla tanıtılacak
    ." dedi.
#Ömer Çelik
5 yıl önce