|

Aile cinayetinin sırrı çözüldü: Ağzına tuz ruhu dökmüşler

Yıllar önce Mersin'den Kıbrıs'a taşınan çiftin arasındaki süregelen tartışmaların sonucunda genç kadın kocası tarafından vahşice öldürüldüğü tespit edildi. Eşini öldüren kocanın önce polis arayarak hırsızlık izlenimi vermeye çalıştığı daha sonra da suçu az ceza alır diye oğluna yıkmaya çalıştığı öğrenildi. Ancak gelen DNA raporu ile gerçek ortaya çıktı. Cinayet zanlısı kocanın eşini öldürdükten sonra eşini yüzüne ve ağzına tuz ruhu döktüğü de tespit edildi.

Yeni Şafak
07:40 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:25 - 6/09/2018 Perşembe
Diğer
Kıbrıs'ta akılalmaz aile cinayeti
Kıbrıs'ta akılalmaz aile cinayeti

Kıbrıs'taki cinayetin sır perdesi aralandı. Levent Sorver, telefonda 8 dakika kavga ettiği karısını vahşice öldürdü. 'Az ceza alır' diye oğluna suçu üstlendirdi.

Cinayet sonrası polisi arayan eşi Levent Sorver, eve geldiğinde eşini evin dolabında ölü bulduğunu söyledi. Olay yerine gelen polisin incelemesinde de boynunda morluklar olan genç kadının, önce boğulup ardından ağzına ve yüzüne tuz ruhu döküldüğü belirlendi. Vatan gazetesinde yer alan habere göre; polise ifade veren Levent Sorver ise eşinin ziynet eşyalarının evde olmadığını belirterek, cinayetin hırsızlık amacıyla işlenmiş olabileceğini belirtti. Ancak bir süre sonra çiftin komşuları, öldürülen kadının sürekli eşi ile tartıştığını, Levent Sorver’in de zaman zaman evi terk ettiğini polise ihbar ettiler.

Annesini kendisinin öldürdüğünü söyledi ancak raporla her şey ortaya çıktı

Bunun üzerine polisin şüphesi Levent Sorver üzerinde yoğunlaştı. Polisin, kocayı şüpheli görmesiyle ilginç bir gelişme yaşandı. Çiftin 17 yaşındaki oğlu polise giderek annesini kendisinin öldürdüğünü söyledi. Ancak geçtiğimiz günlerde Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporla Zehra Sorver’in tırnaklarında ve boğazında eşi Levent Sorver’in DNA kalıntılarına ulaşıldı belirlendi. Rapora göre eşini boğarak öldüren cani kocanın, daha sonra tuz ruhunu eşinin ağzına ve vücuduna döktüğü tespit edildi. Dün görülen karar duruşmasında da raporu dikkate alan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, eşi ile telefonda 8 dakika boyunca tartıştıktan sonra eve gelip eşini öldürdüğü tespit edilen Levent Sorver’e 35 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. Cinayeti karartmak için babasına yardım edip, yalan beyanda bulunan oğlu Mehmet Sorver’e ise cinayet işlendiği dönemde yaşı 17 olduğu için 14 ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Ailenin ise Mersin’den KKTC’ye yıllar önce göç ettiği belirlendi.

#cinayet
#Mersin
#KKTC
#Kıbrıs
6 yıl önce
default-profile-img