|

Ağrı'da vinç devrildi: 7 ölü

Ağrı’da bir TIR’ın üzerinde taşınan iş makinesi, karayoluna düşerek karşı istikametten gelen yolcu midibüsüne çarptı. Katliam gibi kazada midibüste sıkışan 7 yolcu feci şekilde can verdi. Yaralanan 3’ü ağır 11 kişi ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 00:17 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Ağrı'da vinç devrildi: 7 ölü
Ağrı'da vinç devrildi: 7 ölü

Ağrı’nın Tutak ilçesinde yaşanan inanılmaz kazada 7 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Katliam gibi kaza, dün saat 16.30 sıralarında kentin Tutak ile Hamur ilçeleri arasındaki ulaşımı sağlayan Hamurderesi yolu üzerinde meydana geldi. Ağrı yönüne giden Hüseyin T.'nin (43) kullandığı TIR’ın üzerindeki iş makinesi, Palandöken köyü mevkiindeki virajda TIR’dan karayoluna düştü. Tonlarca ağırlığındaki kepçe, bu sırada karşı yönden gelen Salih Oygar yönetimindeki midibüse çarptı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Kazanın ardından midibüste tam bir can pazarı yaşandı. Kazazedelerin imdadına koşan vatandaşlar hemen yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, İtfaiye, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada, Salih Oygar ile midibüsteki 6 kişi araçta sıkışarak feci şekilde can verirken, 11 kişi de yaralandı. 11 yaralı, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.


VİRAJA HIZLI GİRMİŞ

Görgü tanıkları, TIR’ın hızlı girdiği virajı alamayarak üzerindeki kepçeyi savurduğunu öne sürdü. TIR sürücüsü Hüseyin T., kazanın ardından dorsesini olay yerinde bıraktığı TIR'ı alarak kaçtı. Hamur İlçe Jandarma Komutanlığına teslim ol an Hüseyin T.'nin, Şanlıurfa'dan TIR'a yüklediği iş makinesini Türkiye-İran sınırında yapımı süren güvenlik duvarı inşaatında çalışması için Iğdır'a götürdüğünü söylediği öğrenildi.

#Ağrı
#Vinç
#Kaza
7 yıl önce