|

Affetmeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı firmaların ve işadamlarının varlıklarını yurtdışına çıkardıkları yönünde iddialara değinerek, işadamlarını uyardı: Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 Sunday
Güncelleme: 02:33 - 22/04/2018 Sunday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı işadamlarının yurtdışına para çıkardıkları yönündeki iddialara değindi ve uyarılarda bulundu:

İşadamları arasında asla ayrımcılık yapmadık. Biz isimlerle, bu isimlerin meşrepleriyle, fikirleriyle, kökenleriyle, siyasi duruşlarıyla ilgilenmiyoruz. Onların sadece Türk işadamı olması bizim için yeter sebeptir. Bizim için önemli olan önümüze getirilen konunun, ülkemiz için milletimiz için devletimiz için taşıdığı ehemmiyettir. Gerisine teferruat gözüyle bakıyoruz. İş dünyamızda yakın işbirliği halinde geçirdiğimiz 15 yılda katettiğimiz mesafe ortadadır.

HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

Türkiye, tarihin her döneminde cazibe odağı oldu, sadece Avrupa ile Asya ve Afrika kıtalarına değil, aynı zamanda farklı medeniyetleri, kültürleri ve ekonomileri de birleştiren bir konumda bulunuyor. Sadece 2006 yılından 2017 yılı sonuna kadar Türkiye’ye 180 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi. Ama bu da bize yetmiyor. Çünkü hedeflerimiz büyük. Yatırımları daha çok artırmamız gerekiyor.


YENİ YAKLAŞIM GEREKİYOR

2023 hedeflerimize ulaşmak için Türkiye’nin mevcut büyüklüğünü yaklaşık 2 kat daha artırmamız gerekiyor. Türkiye’nin bu hedefine ulaşabilmesi için aşması gereken teknik ve psikolojik birtakım engeller var. Yurt içinde ve yurt dışında ekonomimizle ilgili değerlendirmeler yapan kimi çevrelerin önümüze çıkardığı soru işaretlerini etkisiz hale getirmenin yolu; teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımlar geliştirmekten geçiyor.

KİMSE PİŞMAN OLMADI

Bugüne kadar Türkiye’ye yatırım yapıp da pişman olan ülke olmadı. Buna karşılık son günlerde birileri, ısrarla Türkiye’deki kimi firmaların ve işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı yönünde tezviratlar üretiyor. Biz bugüne kadar hep ülkemizde yapılan yatırımlar kadar kendi işadamlarımızın yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımlarla da iftihar ettik. Bugün yurt dışında yaklaşık 233 milyar dolar varlığı olan bir ülke durumundayız.


MİLLETİMİZİN ELİ YAKALARINDA

Türkiye’nin ekonomik büyüklüğü arttıkça küresel düzeydeki yatırım trafiği de hızlanacak. Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli böyle bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır.

HİÇBİR MAKUL İZAHI OLAMAZ

Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değildir. Yurt dışına varlık kaçıran varsa onlaradır. Böyle bir davranışın hiçbir makul geçerli izahı olamaz. Çünkü Türkiye’de hiç kimsenin çözülemeyecek bir sorunu yoktur.

  • Kabineye işadamı alabiliriz
  • İşadamlarıyla aile fotoğrafı çektiren Erdoğan, seçimlerin ardından da iş dünyasıyla bir araya gelmeye, sorun ve çözüm hususlarını konuşmaya devam edeceklerini belirterek, “Dışarıdan bu kabineye üyeler almamız mümkün olacak. Tabii burada iş dünyamızın içindeki pehlivanları da göreceğiz bakalım. ‘Hadi gel sen bu kabinede görev al.’ dediğimiz zaman bakalım görev alabilecekler mi? Bunları da göreceğiz. Olur ya ‘Ben burada çok kazanıyorum, oraya gelemem’ diyenler de çıkabilir. Bakacağız. Çünkü iş hayatının içinde olan arkadaşlardan böyle bir kabinede istifade etmeyi, milletimiz bize ‘Tekrar yürü’ derse görev telakki ederiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’na meydan daveti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Gönlüm ana muhalefetin başındaki zatın burada olmasını ister. Bu yarışa girsin. Bazen o kadar özgüvenli sözleri oluyor ki başkasını aramasına gerek yok kendisi çıksın meydana, milletin ona hangi oranda ne kadar oy vereceğini görmesinde de çok büyük fayda var. Yüzde 40 dedi alamadı yüzde 25’lerde kaldı. Hadi gel buyur aday ol bak bakalım millet sana ne kadar oy veriyor görelim. Ama bunun dışındaki diğerlerini ben teferruat olarak kabul ediyorum. Onları zaten konuşmamızı zaman israfı olarak kabul ediyorum”

EN HAZIRLIKLI PARTİ BİZİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçimle ilgili açıklamalarından satır başları şöyle: Bizim tek düşündüğüm şey ülkemizin huzur nerede, ana muhalefetin böyle bir hırsı var. Onları da rahatlatalım istedik. Bu adımı atalım onlarda rahatlasınlar. Buyursunlar şimdi milletimiz bedeli ödetecek. Eğer bize devam derse ederiz. Tamam derse saygı duyarız. Biz eserlerimizle ortadayız. Muhalefetin hangi eseri var bilemiyorum. YSK resmi takvimi açıklayacak ki bizde hazırlıklar var ama ona kendi takvimiyle örtüştüreceğiz. Yol haritamızı biz belirleyeceğiz. Temayül yoklamasını yapacağız. Olmadan milletvekili olmadan belirlemek doğru olmaz. Diğer siyasi partilere göre en hazırlıklı parti biziz. Şu anda biz biliyorsunuz İstanbul ve İzmir kongreleri haricinde bütün hepsini yaptık.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Batı
#Ekonomi
6 years ago