|

Adil Öksüz nerede

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’ya Öksüz çağrısı yaptı: Adil Öksüz’ün Almanya’da olup olmadığına, Almanya’da ise nerede olduğuna dair Alman hükümetinin araştırma ve açıklama yapması lazım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 04:01 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Adil Öksüz’ün Almanya’da olup olmadığına, Almanya’da ise nerede olduğuna dair Alman hükümetinin araştırma ve açıklama yapması lazım” dedi. FETÖ darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün Almanya’da bir evde saklandığına ilişkin haberlerim hatırlatılması üzerine Bozdağ, Öksüz’ün yurt dışında olduğuna dair çok ciddi duyumlar bulunduğunu söyledi. Öksüz’ün, Almanya’da olduğuna ve kaldığı eve dair haberlerin medyada yer aldığını, Almanya’da da bu konuda bazı basın yayın organlarında açıklamalar çıktığını anımsatan Bozdağ, “Adil Öksüz şu anda Türkiye tarafından aranan bir suçlu. Bulunduğu zaman Türkiye’ye getirilecek, yargılanacaktır” dedi.

SON HABERDE VERİLER ÇOK NET

Bozdağ, “Biz Almanya’dan 15 Temmuz darbe teşebbüsünün en önemli sanıklarından birisi olan Öksüz konusunda, Türkiye’de çıkan haberleri ve bizim bu çağrılarımızı dikkate alarak Almanya’da bu konuyu detaylı şekilde araştırmasını ve buna göre bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bizim böyle bir hakkımız var. Anadolu Ajansının son haberi, çok net bazı veriler de ortaya koydu” ifadelerini kullandı. Bozdağ, 15 Temmuz’daki cinayetlerin, işlenen suçların en önemli faillerinden birinin bulunduğunda, Almanya tarafından Türkiye’ye iade edilmesinin beklendiğini kaydetti. Bozdağ, şöyle devam etti: “Almanya’da da FETÖ-PDY’li teröristlerin himaye edildiğini görüyoruz. Tıpkı PKK, PYD, YPG, DHKP-C teröristlerinin himaye edildiği gibi. Adil Öksüz de bu teröristlerin içinde önemli bir isim. Profesyonel destek aldığına ilişkin kanaatim var.”

İLK GÜNDEM OHAL’İN KALDIRILMASI

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Bozdağ, “Irak’ın kuzeyinde bir operasyon devam ediyor. Her an her şey olabilir. Nitekim uçaklarımız Kandil’i bombaladı. Terörle mücadele seçim var diye askıya alınamaz” dedi. Bozdağ, “OHAL’in yeni dönemde kaldırılması ilk gündemimize alacağımız konulardan birisi olacaktır” ifadelerini kullandı. Bozdağ, bedelli askerlik ile ilgili soruyu “TSK’nın ihtiyaçları dikkate alınarak bedel ve yaş sınırı belirlenecek, ona göre adım atılacak” diye yanıtladı.

İSTANBUL’A BAŞKAN OLMAK İSTİYOR

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce’nin siyasi geleceğine dair değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Duyumlar geliyor. Hemen genel başkanlığa oynamayacak. Gözünü İstanbul’a koymuş diyorlar, hedefi Cumhurbaşkanlığı değil belediye başkanlığı için yatırım yapıyor diyorlar’ diye konuştu.

  • Hücre evinde
  • Alman medyası, 15 Temmuz’un 1 numarası Adil Öksüz’ün, Berlin’de Neukölln’deki adreste devletin bilgisi dahilinde kaldığını itiraf etmişti. Frankfurter Rundschau gazetesi, Öksüz’ün Berlin’deki devlet güvenliği dairesi tarafından daha sonra güvenli bir yere götürüldüğünü yazmıştı. Der Tagesspiegel gazetesi de Eyalet Kriminal Dairesi’nin “bu kişinin korumasına ilişkin tedbirler aldığı”na dikkat çekmişti. Habere göre Alman makamları Öksüz’den uzun süredir haberdar. Öksüz, Berlin’de birçok gayrımenkulü bulunan Ali A. tarafından saklanıyor.
#Bekir Bozdağ
#Adil Öksüz
#Almanya
6 yıl önce