|

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den İnce eleştirisi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri tanıtım toplantısında Muharrem İnce’yi eleştirerek "Senin ne başarın var. Bu ülkeye ne gibi bir hizmetin oldu. Sana CHP Genel Başkanlığını layık görmemiş, bu millet Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığına seni seçer mi?" dedi.

Yeni Şafak
19:26 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 19:57 - 26/05/2018 Cumartesi
AA
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekili adayları tanıtım toplantısında.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekili adayları tanıtım toplantısında.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye seslenerek, "Senin ne başarın var.
B
u ülke seni cumhurbaşkanı olarak seçer mi?" diye sordu.

Gül, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti'nin 27. dönem milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bir memleket meselesini en güçlü şekilde ifade edebilmek için seçim sürecine girildiğini, seçim sonrasındaki tek hedeflerinin ise ülkeyi daha güçlü yarınlara ulaştırmak olduğunu söyledi.

24 Haziran'da Türkiye'nin daha güçleneceğini, ülke üzerine oyunlar ve senaryolar kurmak isteyenlerin çöpe atılacağını belirten Gül, ülke kaderinin AK Parti'nin kaderiyle iç içe geçmiş durumda olduğunu, o yüzden AK Parti mensuplarının büyük sorumluluğu bulunduğunu anlattı ve partililerin kapı kapı gezmesini istedi.

Gül, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreçte ülkenin daha iyiye ulaşabilmesi için önemli çalışmalar yaptığına dikkati çekerek, bundan sonraki süreçte vatandaşın cebine giren parayı, hukuku, adaleti, özgürlüğü daha da artırmanın hesapları içerisinde olacaklarını, reformların da hızlıca hayata geçirileceğini vurguladı.

24 Haziran vurgusu

Türkiye'nin ayağa kalkıp şahlanacağı dönemin adının 24 Haziran seçimleri olduğunu dile getiren Gül, "Bizim yaptıklarımızı birileri hayal bile edemez. Şimdi birileri çıkmış tek söyledikleri 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin' oluyor. Recep Tayyip Erdoğan giderse ne olacak dediğinde de 'Ne olacaksa olsun, yeter ki gitsin, isterse ülke batsın' diyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, IMF'ye borcu sıfırladığı için mi sevmiyorsunuz, küresel eşkıyalara durun dediği için mi sevmiyorsunuz.? İşte Türkiye kendi yörüngesine Erdoğan'ın önderliğinde girdiği için milletten rahatsız olanlar Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız oluyorlar. Ama onların dahi istikrarı için Recep Tayyip Erdoğan yola devam diyor." şeklinde konuştu.

"Milletin adamı Erdoğan'ı seçiyoruz

Hiçbir projesi olmayanların muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı olduğu değerlendirmesinde bulunan Gül, şöyle konuştu:

  • "Bir aday, 16 yılda yaptığımız milletimizin kazanımlarını ortadan kaldırmayı vadediyor. Elbette daha güzelini yapacağız. Ekonomide çok önemli işler yaptık ama yetmez, daha fazlasını yapacağız. Adalet de, insan hakları da aynı. İstikrarı daha fazla sağlayacağız. Terörün tamamen sonunu getireceğiz. Ama bunlara karşılık muhalefetin dediği ne, 'Biz bunları ortadan kaldıracağız'. İşte milletimiz bu projeye asla prim vermeyecektir. Eser ortaya koymak zor iştir, yıkmak kolaydır. Çıkmış cumhurbaşkanı adayı, senin bu ülkeye ne kazanımın var? Bu ülkeye ne hizmetin oldu? Tek başarısı CHP genel başkanının karşısına çıkmaktı.
    Sana CHP, genel başkanlığını uygun görmemiş, bu ülke seni cumhurbaşkanı olarak seçer mi?
    CHP Genel Başkanı, sen çıkıp sürekli cumhurbaşkanımıza laf söylüyorsun, gel meydana çık ve karşısına aday ol. Ama seçilemeyeceğini bildiği için CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmıyor. Çünkü seçilemeyeceğini biliyor ve 'Buraya nasıl geldiğim de belli, geri buraya da oturamam' diye düşünüyor. CHP'nin kendisinin inanmadığı bir seçimde iyi bir tiyatro izliyoruz. Sahnede bisiklet çevirmeler falan. Bunlarla ülke yönetilmez. 24 Haziran akşamı milletimiz, 'Çok iyi bir film izledik, sahne performansı çok iyiydi ama İnce, bu ülkeyi maceraya atamayız. O yüzden
    milletin adamı Erdoğan'ı seçiyoruz
    ' diyecek."
#Abdulhamit Gül
#AK Parti
#Muharrem İnce
#Gaziantep
6 yıl önce