|

AB’nin patronu sen misin

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’yi Gümrük Birliği ile tehdit eden Alman siyasetçilere sert tepki gösterdi. Seçimlere hazırlanan Almanya’da siyasetçilerin tek işinin Türkiye ile uğraşmak olduğunu belirten Yıldırım, “Ey Almanya sen 27 birlik ülkesine talimat mı veriyorsun? Bu birliğin patronu sen misin? şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 02:04 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugünlerde Türkiye ile uğraşmasalar, işleri rast gitmeyenler var. Almanya bugün seçimlere hazırlanıyor ya, işi gücü Türkiye. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmazsa işleri rast gitmiyor.” dedi. Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi’nin temel atma törenine katılan Yıldırım burada yaptığı konuşmada “Ey Almanya sen 27 birlik ülkesine talimat mı veriyorsun? Bu birliğin patronu sen misin? şeklinde konuştu. Başbakan Yıldırım, “Buradan dostlarımıza bir tavsiyem var; Türkiye, büyük ve güçlü bir ülkedir. Lütfen Türkiye’yi iç siyasetinize, seçimlerinize malzeme yapmayın. Bir aylık bir süre için uzun yıllara dayanan dostluk bağlarımızı zedelemeyin.” dedi.

AFERİM Mİ DİYECEK TÜRKİYE?

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir de bugünlerde Türkiye’yle uğraşmasalar, işleri rast gitmeyenler var. Almanya bugün seçimlere hazırlanıyor ya, işi gücü Türkiye. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmazsa işleri rast gitmiyor. Almanya Türkiye hakkında ne diyor ‘efendim Türkiye bizim egemenlik hakkımıza müdahale ediyor.’ Neymiş Cumhurbaşkanımız Almanya’da seçimlerle ilgili oradaki vatandaşlarımıza tavsiyelerde bulunuyor. ‘Peki kardeşim adama sormazlar mı PKK’lıları FETÖ’cüleri bağrınıza basarsanız Türkiye’nin düşmanlarına kucak açarsanız Türkiye’den ne bekleyeceksiniz?’ Aferim mi? diyecek Türkiye. Türkiye’ye laf söylerken, kendi söyleyecek lafların nereye gideceğini de hesap edeceksiniz. Ne diyor Dışişleri Bakanı, ne diyor Sayın Merkel, ‘Biz şimdi artık hükümetle değil, AK Parti ile değil, referandumda yüzde 51,6 alan sonuçla değil hayır verenlerle ilgileneceğiz, onlarla ortaklık yapacağız.’ Bunu söylerken bu lafın nereye gittiğinin farkında değil, Türkiye’nin içişlerine karıştığının farkında değil. Biz laf edince de efendim niye böyle oluyor. Kusura bakmayın.” Almanya Başbakanı’nın diğer Avrupa ülkelerinin iradeleri ve egemenlik haklarını hiçe saydığını belirten Yıldırım, Merkel’in Gümrük Birliği ile ilgili diğer Avrupa ülkelerin yaptığı çağrıya tepki gösterdi.

EGEMENLİK HAKLARINI HİÇE SAYDI

Yıldırım, “Ey Almanya sen 27 birlik ülkesine talimat mı veriyorsun? Bu birliğin patronu sen misin? Patronsun da biz bunu bilmiyor muyuz? ‘Bu birlikte benim dediğim olur, benim istemediğim hiç bir şey olmaz’ diye açıklayın da herkes de bilsin bu AB’nin ne olduğunu. İki ülkenin dostluğuna ve birlikteliğine zarar verecek hal ve hareketlerden artık vazgeçin.” diye konuştu.

  • Avuçlarını yalayacaklar
  • Başbakan Yıldırım konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkesini yabancı ülkelere şikayet ettiğini hatırlattı. Yıldırım, “Ne diyor? ‘Türkiye’de can güvenliği yok mal güvenliği yok aman gelmeyin’ ülkesini yabancılara kötülüyor. Ama Kılıçdaroğlu’na rağmen Türkiye’de turizm büyümeye devam ediyor. Misafirlerimiz gelmeye devam ediyor. Milletin demokrasi aşkını istismar ederek, sağı solu yakanlara cici çocuk muamelesi yapanlar, Türkiye’nin geleceğinde hiçbir katkısı olmaz. Türkiye ekonomisi kötü gidiyor dedikodularıyla istikrarımızı geleceğimizi hedef alanlar avucunu yalayacaklar. Ey Kılıçdaroğlu bırak bu şikayet etmeleri, bırak bu bölücülerle FETÖ’cülerle iş tutmayı, eğer bir fikrin varsa bu ülkenin geleceği için söyleyecek sözün varsa gel, bunu söyle ” ifadelerini kullandı.
#Binali Yıldırım
#Almanya
#FETÖ
7 yıl önce