|

Abdülmetin Hoca son yolculuğuna uğurlandı

İsmailağa camiasının önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Balkanlıoğlu'nun cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan namazın ardından Edirnekapı Sakızcıağacı Şehitliği'ne defnedilecek.

Yeni Şafak ve
18:19 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 19:11 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca'nın cenazesine binlerce kişi katıldı.
Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca'nın cenazesine binlerce kişi katıldı.

Fatih Camii tarihi günlerinden birini yaşıyor. Abdülmetin Balkanlıoğlu'nu ebediyete uğurlamaya binlerce seveni katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği’ne defnedilecek.

Tebliğ ve irşad çalışmalarına devam edecekti

  • Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, Ramazan Bayramı'nı Medine-i Münevvere'de geçirmişti. Kutsal topraklarda geçirdiği Ramazan Bayramı umresinde Türkiye'deki Müslümanlar için dualar eden Bakanlıoğlu Hoca, dönüşünün hemen akabinde tebliğ ve irşad çalışmaları için Anadolu'yu dolaşmayı planlıyordu.


İlim ile geçirilen bir hayat

Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, 1958’de Çorum’un Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı köyünde dünyaya geldi. 1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi’ni bitiren Balkanlıoğlu Hoca, 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarıda bıraktı. Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca’dan alan Balkanlıoğlu Hoca, 1977 tarihinde Şile’de Ağva Hacıköyü’nde imamlık vazifesine başladı. 1978 senesinde Sarıyer Rumeli Efendi Köyü Camii’nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii’nde, 1983’de de Fatih Müftülüğü’ne bağlı Acemoğlu Camii’nde görev aldı. Bu dönemde Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanlığı’nı yürüttü. Daha sonra, Küçükçekmece ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü’ne tayin olan Balkanlıoğlu Hoca, bu görevinden sonra emekliye ayrıldı. Balkanlıoğlu Hoca, evli ve 2 evlat babasıydı.


İsmailağa Cemaati'nden açıklama

İsmailağa Cemaati, Balkanlıoğlu'nun vefatı sonrası açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mürşidimiz Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhu) Hazretleri'nin ilim, irşad, davet ve tebliğ alanında büyük bir davaya dönüşen usulünün, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında insanlıkla buluşması konusunda büyük hizmetlerde bulunmuş olan camiamızın kıymetli hocalarından Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca Efendi, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Ümmet-i Muhammed'in dertleri ve sıkıntılarıyla hemhal olan, kendine has unutulmaz üslubu ile halkımızın gönlünde taht kuran ve hayatını Ehl-i Sünnet itikadının yayılması ve Sünnet-i Seniyye'nin tatbiki konusunda hizmete vakfeden muhterem hocamıza Mevla Te'ala'dan rahmet, ailesi, yakınları, akrabaları ve ihvaanımız başta olmak üzere bütün sevenlerine sabr-ı cemil niyâz ediyoruz."

Olay

İsmailağa camiasının önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca (60) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Bir program için bulunduğu Topkapı Eresin Otel’in lobisinde fenalaşan Balkanlıoğlu hoca acilen Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı müdahaleye rağmen kurtarılamayan Balkanlıoğlu Hoca Hakk’a yürüdü.

Acı haberin duyulmasının ardından sevenleri Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne akın etti. Balkanlıoğlu’nun cenazesi daha sonra buradan Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Savcının talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme yaptığı öğrenildi.



#İsmailağa
#Abdülmetin Balkanlıoğlu
6 yıl önce