|

ABD ile FETÖ zirvesi yapılacak

Münbiç’ten PYD-YPG’nin tahliyesinin takvime bağlanmasının ardından Türk ve ABD’li yetkililer, Ankara-Washington hattında gerginliğe neden olan FETÖ konusunun görüşülmesi için yarın Ankara’da bir araya gelecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:11 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Görüşmede konsolosluk ilişkileri ve teröristbaşı Fetullah Gülen’in iadesi, FETÖ’yle mücadele konusunda atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

MÜNBİÇ KONUSU ÇÖZÜLDÜ

Türkiye-ABD Çalışma Grubu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve dönemin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın şubat ayında Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kurulmuştu. Ortak grubun ilk toplantısı ise mart ayında Washington’da gerçekleşmişti. Daha sonra Çavuşoğlu-Pompeo’nun 4 Haziran’da Washington’da bir araya gelmesinden sonra Münbiç konusunda somut yol haritası benimsendi.

GERİLİME SEBEP OLUYOR

Türkiye-ABD ilişkilerinde gerilime sebep olan bir başka başlık olan 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ’cülerin ABD’ye sığınması ve bu ülkenin iade dosyalarına rağmen teröristbaşı Fetullah Gülen’i vermeye yanaşmamasıda ortak çalışma grubu çalışmalarında çözüm aranan konulardan.

SOMUT ADIM BEKLENİYOR

Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelecek tarafların ilk defa FETÖ konusunu detaylı bir şekilde masaya yatıracağı ifade ediliyor. Görüşmede konsolosluk ilişkileri ve teröristbaşı Fetullah Gülen’in iadesi, FETÖ’yle mücadele konusunda atılacak adımlar ele alınacak. Ayrıca Türkiye tarafı şu ana kadar FETÖ’nün suçlarına ilişkin ABD’ye verilen 85 koli delil üzerinden henüz bir soruşturma başlatılmamasına yönelik tepkisini dile getirerek bu konuda somut adım beklentisini vurgulayacak.

#ABD
#Türkiye
6 yıl önce