|

9 cana müebbet

Gaziantep’te ayrı yaşadığı eşinin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi öldüren, 2 çocuğu yaralayan Yusuf Taş, 4’ü ağırlaştırılmış 9 müebbet ve 37 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 00:39 - 6/11/2018 Salı
Yeni Şafak
9 kişiyi gözünü kırpmadan öldüren Yusuf Taş’a ceza yağdı.
9 kişiyi gözünü kırpmadan öldüren Yusuf Taş’a ceza yağdı.

Gaziantep’te ayrı yaşadığı eşi ve 8 akrabasını öldüren 2 çocuğu da yaralayan Yusuf Taş, 4’ü ağırlaştırılmış 9 müebbet ve 37 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum oldu. Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Taş tutuklu bulunduğu Kırıkkale Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

CİNAYETLERİ HATIRLAMIYOR

Son sözleri sorulan sanık, Tuğba Taş olayından sonraki cinayetleri hatırlamadığını öne sürdü. Sanıklardan Mehmet Eraslan da sanığa otobüs bileti almaktan başka suç işlemediğini belirterek yaptığının suç olduğunu bildiğini ve pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Yusuf Taş’ı eşi ve 3 çocuğu öldürdüğü gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, 5 akrabasını öldürdüğü gerekçesiyle 5 kez müebbet, 2 çocuğu yaraladığı gerekçesiyle “kasten çocuğu öldürmeye teşebbüs” suçundan 2 kez 18 yıl hapis ve “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıl 2 ay hapis ile bin 200 lira para cezasına çarptırdı. Sanık Taş’ın kardeşi Şerif Taş ile sanık Mehmet Eraslan’a “suçluyu kayırma” suçundan altışar ay hapis cezası verildi.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI

Merkez Şahinbey ilçesi Düztepe Mahallesi’nde 5 Ocak 2015’te Yusuf Taş, aralarında eşinin de bulunduğu 4 kişiyi silahla öldürmüş, 2 kişiyi yaralamıştı. Taş, ayrıca olaydan kısa süre sonra Şehitkamil ilçesine bağlı Sam Mahallesi’ndeki bir evde amcası, yengesi ve 3 çocuklarını da silahla öldürmüştü. Olaydan 55 gün sonra yurt dışına kaçmak isterken Gaziantep otogarında yakalan Yusuf Taş, adliyeye sevk edilirken göz yaşlarını tutamamıştı.

#Gaziantep
#Yusuf Taş
#Müebbet
5 yıl önce
default-profile-img