|

7 puan stratejisi

AK Parti, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde ana stratejisini 24 Haziran’daki genel seçimlerde ki 7 puanlık oy kaybını geri kazanma ve üstüne çıkma üzerine kurdu.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:23 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Öncelikli hedef AK Parti’nin genel seçimlerde kaybettiği yüzde 7’lik oyun geri kazanılmasına yönelik olacak.
Öncelikli hedef AK Parti’nin genel seçimlerde kaybettiği yüzde 7’lik oyun geri kazanılmasına yönelik olacak.

AK Parti'nin cumartesi günü gerçekleştirilecek Büyük Kongre’nin ardından verilmesi beklenen yerel seçim çalışmalarına ilişkin izlenecek strateji ve söyleme ilişkin son rötuşlar yapılıyor.

Kongrede yenilenecek MKYK ve MYK’nın son şeklini vereceği seçim stratejisinde öngörülen hedefler dikkat çekiyor. Öncelikli hedef AK Parti’nin genel seçimlerde kaybettiği yüzde 7’lik oyun geri kazanılmasına yönelik olacak. AK Parti kurullarında 24 Haziran sonuçlarına ilişkin yapılan analizlerde nerelerde eksiklerin yapıldığı tespit ediliyor. Bu eksiklerin giderilmesi için alınacak önlemeler de yine seçim stratejisinde yerini alacak. Stratejide aday belirleme ve saha çalışmasına dönük planlamalar da öne çıkıyor.

ADAYLA UYUM

Adayın etrafında teşkilatların kenetlenmesi, adayla uyum içinde çalışması, talep ve şikayetleri doğrultusunda milletle kucaklaşma ve başarıya odaklanma sıralanırken, aday belirleme sürecinde parti içi çekişmelere müsaade edilmemesi benimsendi. Aday adayları, belediye başkanı adayının kesinleşmesi ile birlikte o isime destek için sahaya inecek. Parti içerisindeki birlik ve beraberlik millete bu şekilde gösterilecek. AK Partili mevcut belediyeler kendi bölgelerinin talep ve şikayetleri karşılayacak adımlar atacak.

Kongreye İstanbul’dan 10 bin kişi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul teşkilatının 18 Ağustos Cumartesi günü yapılacak AK Parti 6. Olağan Kongresi'nde olacağını belirterek, "Liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yorulmadan, bir an dahi duraksamadan, büyük bir azim ve kararlılıkla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da durmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını hatırlatan Şenocak, "Liderimiz, Genel Başkanımız, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu, 'yuvam, sevdam, aşkım' diye hitap ettiği partisine geri dönmüştür. 6. Olağan Büyük Kongremizle partimiz, içinde bulunduğumuz bu sürece uyum aşamasını tamamlayacaktır. AK Parti, Türkiye'ye hizmet etmeye ahdetmiş parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle kongresini gerçekleştirecektir" diye konuştu. Şenocak, "İstanbul tüm gücüyle orada olacak, en az 10 bin kişi ve üzerinde olacağız inşallah. Çok ciddi bir teveccüh var" ifadelerini kullandı.

#AK Parti
#Kongre
6 yıl önce