|

62 milyonu ilgilendiren ittifak görüşmesi

MHP lideri Bahçeli’nin yerel seçimler için ittifak yapabiliriz açıklamasının ardından Erdoğan’ın talimatıyla başlayan iki parti arasındaki görüşmeler neticesinde bugün liderler bir araya gelecek. Görüşmede AK Parti ve MHP’nin yönettiği 62 milyon nüfusa sahip belediyelerin yanı sıra muhalefetin elindeki belediyeler hakkında değerlendirmeler yapılacak.

Emrah Yeşilduman
11:58 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:04 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde İstanbul’dan aday çıkarmayacaklarını belirterek 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde genel seçimlerde olduğu gibi AK Parti ile yapılan ‘Cumhur İttifakı’nın devam ettirilebileceğini söylemişti. Bahçeli, yerel seçimlerde 30 ile vurgu yaparak “Zillete kendini kaptıran yönetimlerin eline geçmemelidir” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla iki parti arasında heyetler görüşmesi gerçekleşti.

Erdoğan Bahçeli ile görüşeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Macaristan ziyareti dönüşünde Bahçeli ile görüşecek misiniz?” sorusuna
“Özel kalemim büyük ihtimalle Sayın Bahçeli’nin özel kalemi ile irtibatı kurar, perşembe günü falan uygun olursa biz aramızdaki görüşmemizi yaparız. Bu görüşmede son gelişmeleri, ittifaktı şuydu buydu hepsini ele alma fırsatımız olur”
diyerek cevap verdi.

AK Parti ile MHP’li belediyeler 62 milyon nüfusa sahip

İki liderin ilerleyen saatlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Bahçeli’nin yerel seçimler için dile getirdiği ‘siyasi kombin’ formülünün masaya yatırılacağı ve AK Parti ile MHP’nin şu anda yönettiği 62 milyon nüfusa sahip belediyelerin yanı sıra muhalefetin elinde bulunan belediyelerin durumunun değerlendirileceği belirtildi. 2014 yerel seçimlerde muhalefetin kıl payı farklarla aldığı il ve ilçeler detaylı bir şekilde konuşulacak.


#MHP
#Devlet Bahçeli
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
5 yıl önce