|

6 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Son hava durumu tahminlerine göre yağışların 3 gün süreceği belirtildi.

Yeni Şafak
13:19 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:31 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yurdumuz halen Basra Alçak Merkezi ile iç ve doğu kesimlerde etkili olan sıcak havanın etkisi altındadır. Hava sıcaklıkları iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmektedir" denildi.

Kuzeydoğu kesimlerine yağış geliyor

Bu akşam saatlerinden itibaren ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların 16 Temmuz Pazartesi gününe kadar Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla etkili olacağı bekleniyor.

Bölgede görülecek yağışların, üç günlük periyotta Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) toplamda 100-200 kg/m2 yağış bırakacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kuzeydoğu kesimlerdeki serin ve yağışlı hava neticesinde hava sıcaklıklarının hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerde azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.





#Meteoroloji
#Rize
#Trabzon
#Samsun
6 yıl önce