|

56’da 1 itirafçı

15 Temmuz darbe girişimine imza atan hainlerden ‘beyin takımı’nın yargılandığı çatı davada 4 hafta geride kaldı. 221 sanıklı davada şimdiye dek 56 sanık savunma yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 07:53 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
55 sanık sustu bir tek o konuştu
55 sanık sustu bir tek o konuştu

Suçüstü yakalanmalarına, tanık beyanlarına, kamera görüntüleri ve belgelere rağmen her şeyi inkar etme taktiği benimseyen sanıklar, çoğu zaman yaptıkları komik savunmalarla Türkiye’yi kendilerine güldürürken, bir kısmı da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 4 haftada 56 sanık arasında sadece 1 kişinin itirafta bulunması dikkat çekti.

KPSS şüphelisi eşi de itirafçı olan sanık eski Yüzbaşı Emre Eral, 14 Temmuz’da kendisini çağıran örgüt ‘abi’sinin, “Yarın, amirlerin ne derse onu yapacaksın” diyerek kendisini uyardığını, neden böyle söylediğini sorunca da “kapalı emir” yanıtını aldığını anlattı. 15 Temmuz gecesi herhangi bir talimat almadığını, olaylara karışmadığını ileri süren Eral şunları söyledi:


MANKURTLARA DÖNÜŞTÜK

“Bu ülkenin gencecik insanlarını, ‘Allah’ın rızasını kazanacaksın’ diye mankurta dönüştüren, bu örgütün ülkemizden tamamen temizlenmesi tek temennimdir. FETÖ, kuruluşundan bu yana hoşgörüyle ülkeye ve millete hizmet etmekten başka gayesi yokmuş gibi kendisini göstererek benim gibi nice iyi niyetli ve saf insanları suistimal etmiş, kandırmış, asıl niyetini hain darbe girişimi ile ortaya koymuştur. Bu örgütle geçmişte bağ kurmuş olmaktan pişmanım. Bunu tüm inancımla söylüyorum. Artık ortada Fetullahçı Terör Örgütü olduğu gerçeğini anladım. Bir daha asla ama asla FETÖ ile irtibat kurmayacağım.” Bİr sonraki duruşma 30 Ekim’e bırakıldı.

#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce
default-profile-img