|

5 milyon lirayı iç ettiler

BDDK’nın 'Bankanın işletme ve yönetim giderlerini azaltın' talimatına aldırış etmeyen Bank Asya'nın eski üst düzey 5 yöneticisi hakkında iddianame düzenlendi.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 29/09/2023 Cuma
Yeni Şafak
TMSF’ye devredilen Asya Katılım Bankası
TMSF’ye devredilen Asya Katılım Bankası

Bankanın eski genel müdürü Ahmet Beyaz ve insan kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcısı Hakan Fatih Büyükadalı’nın 3 yöneticiye toplamda 5,4 milyon TL tazminat ödediği belirlendi. Şüphelilere bankacılık kanununa aykırı hareket ederek zimmetlerine para geçirdikleri suçlaması yöneltildi. 5 şüphelinin 6 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İSTİFA ETTİLER AMA TAZMİNAT ALDILAR

Hazırlanan iddianamede TMSF’ye devredilen Asya Katılım Bankası ve BDDK müşteki olarak yer aldı. İddianameye göre 2014 yılında Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) bankaya personele her ne ad altında olursa olsun düzenli olarak yapılan ödemeler dışındaki ödemelerin durdurulması yönünde bir yazı gönderdi.

BDDK’nın bu uyarısına rağmen bankanın üst düzey yöneticileri Abdurrahman Köse ve Fahrettin Soylu’ya 2014 yılındaki işten ayrılma süreçlerinde toplamda 5 Milyon 463 bin 503 TL tutarında tazminat ödendiği tespit edildi. Yapılan incelemelerde bankanın KAP’a yaptığı bildirimlerde Fahrettin Soylu’nun görevinden istifa ederek ayrıldığı, Abdurrahman Köse’nin ise neden ayrıldığının belirtilmediği ortaya çıkarıldı.

#BDDK
#TMSF
#Abdurrahman Köse
#Ali Tuğlu
#Fahrettin Soylu
6 yıl önce