|

34 yılda 60 bin terörist

Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, 1984’ten bu yana öldürülen terörist sayısının 60 bini aştığını söyledi. Örgütün binlerce teröristin ölümünü gizlediğini belirten Başbozkurt, “Özellikle İHA ve SİHA’ların terörle mücadeleye dahil edilmesi dönüm noktası oldu” dedi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:31 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt
​Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt

Terör örgütü PKK, 1984 yılındaki ilk kanlı eylemi olan Eruh baskınının yıldönümünü bayram gibi kutluyor. Bu kapsamda bir bildiri yayınlayan örgütün 3 numaralı ismi Duran Kalkan, 1984-2018 yılları arasındaki süreçte 40 bin PKK’lının öldüğü itirafında bulundu. Güvenlik kaynakları ise Irak, Suriye ve Türkiye üçgeninde 34 yıldır verilen mücadelede öldürülen terörist sayısının 60 bini aştığı bilgisini verdi.

SİHA’LAR DÖNÜM NOKTASI

Doğu ve Güneydoğu’da kritik görevlerde bulunan Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, “PKK, binlerce teröristin ölümünü gizliyor. Öldürülen terörist sayısı 60 bini aştı” dedi. Sahayı bilen PKK elebaşlarının tamamına yakınının öldürüldüğünü belirten Başbozkurt, savunma sanayiindeki yerlileşmeye dikkat çekti: “Özellikle son dönemde İHA ve SİHA’ların terörle mücadeleye dahil edilmesi dönüm noktası oldu.”

ÖRGÜTE KATILIM AZALDI

PKK’ya katılımın son 5 yıllık süreçte dip yaptığına işaret eden İhsan Başbozkurt, şu bilgileri verdi: “Örgüte katılım 2016 yılında 625’ken, 2017’de 111, 2018’de ise 45’e düştü. Türkiye içerisinde propaganda kanalları kapatılıp eylem kabiliyeti sıfıra indirilen PKK, Suriye ve Irak’ta kaçırdığı çocuklarla militan açığını kapatmaya çalışıyor. Örgütün sadece Afrin’de kaçırdığı çocuk sayısı 900. Suriye genelinde ise 7 bin çocuk zorla ailelerinden alınıp terör saflarına dahil edildi.”


Sınıra seyyar nöbet kulesi

Suriye sınırındaki birliklere kurşun geçirmez seyyar nöbet kuleleri ile beton blok sevkiyatı yapıldı. Kurşun geçirmez nöbet kuleleri ve beton blokları taşıyan 45 TIR, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geldi. Nöbet kuleleri ve beton blokların, sınır birliklerinde kullanılacağı öğrenildi.

#İhsan Başbozkurt
#TSK
#PKK
6 yıl önce