|

30 yıllık ağaçları binanın içinde bıraktı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde işlettiği restoranı büyütmek isteyen esnaf, 30 yıl önce diktiği ve kesmeye kıyamadığı çam ağaçlarını binanın içinde kalacak şekilde yeniden düzenledi. Erol Erzi adlı vatandaş, "İçimdeki ağaç sevgisiyle yaşıyorum. Ağaçları kesmeden restoranın içerisinde bıraktırdım" dedi.

Yeni Şafak
17:22 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:20 - 26/10/2017 Perşembe
AA
İşletme sahibinin binanın içinde bıraktığı ağaçlar görenleri şaşırtıyor.
İşletme sahibinin binanın içinde bıraktığı ağaçlar görenleri şaşırtıyor.

Acıpayam ilçesinde restoran işletmecisi Erol Erzi, 30 yıl önce kendisinin diktiği ve iş yerini genişletmek için kesmek istemediği çam ağaçlarını, inşa ettiği restoranın ek bölümünün içinde bıraktı.

Aşağı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde restoran işletmeciliği yapan 67 yaşındaki Erzi, 30 yıl önce iş yerinin bahçesine çam ağaçları dikti. Geçen zaman içinde iş yerinden ek bir bölüm yapmaya karar veren Erzi, diktiği ağaçları kesmeye kıyamayınca 5 çam ağacının içine alacak şekilde ek bölümü inşaa ettirdi.

Erzi, gazetecilere yapıtğı açıklamada, küçüklüğünde babasının kendilerine ağaç sevgisini aşıladığını bu nedenle ağaçları çok sevdiğini söyledi.

"30 yıl önce diktim, ne yapacağımı çok düşündüm"

İş yerini büyütmek isteyince 30 yıl önce diktiği çam ağaçlarını ne yapacağını çok düşündüğünü anlatan Erzi, sonunda ağaçları binanın içinde doğal haliyle kalacak şekilde tadilat yaptırdığını kaydetti.

"Ağaçları kesmeden restoranın içerisinde bıraktırdım"

Müşterilerinin dükkanının içinden geçen ağaçlara yoğun ilgi gösterdiğini ve gelenlerin hatıra fotoğrafı çektirdiğini aktaran Erzi, "İçimdeki ağaç sevgisiyle yaşıyorum. Ağaçları kesmeden restoranın içerisinde bıraktırdım. Vatandaşların büyük ilgisi var. Her gelen bana teşekkür ediyor. Yağmurda ağaçlardan içeriye su akıyor. Ben ahşap tabanı değiştiriyorum ama ağaçları kesmiyorum. Ağaçları kesmek günahtır. Onları korumaya çalışıyorum" diye konuştu.

Erzi, gövdesi restoranın içinde kalan ağacı görenlerin şaşırdığını ancak ağaçları kesmediği için takdir edildiğini sözlerine ekledi.

Restoranın müşterilerden Avni Tan (49), ağaçları iş yerinin içerisinde görmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, doğal bir ortamda yemek yediklerini ifade etti.


#Erol Erzi
#Acıpayam
#Denizli
#Avni Tan
6 yıl önce