|

3 metrelik kar altında

Tırmanış yaptıkları Aladağlar’da çığ düşmesi sonucu mahsur kalan Hilal İşcan saatler sonra sağ salim kurtarıldı. Kar kalınlığı 3 metreyi aşan bölgede patonlarına (sopa) ulaşılan Mustafa Kemal Karakoç için ekipler seferber oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 00:25 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Çığ altında kalan Karakoç’un bulunması için ekipler seferber oldu.
Çığ altında kalan Karakoç’un bulunması için ekipler seferber oldu.

Niğde’nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar’da çığ düşmesi sonucu mahsur kalan kadın dağcı kurtarılırken, arkadaşını arama çalışmaları sürüyor. Dağcılar Hilal İşcan ile Mustafa Kemal Karakoç, önceki gün Aladağlar’a tırmanışa geçti. Eznevit mevkiindeki dere yatağında çığ düşmesi sonucu Karakoç kayboldu. Çığ altında kalmaktan son anda kurtulan Hilal İşcan hemen 112’yi arayıp yardım istedi. İşcan, arkadaşını bulmak için aşağıya atlayınca uçurumda mahsur kaldı.

DAĞDA TEK BAŞINA

Geceyi dağda geçiren İşcan, dün helikopterle bulunduğu yerden alınarak Adana’ya götürdü. Çığ altında kalan Karakoç’un bulunması için ekipler seferber oldu. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı bölgede yürütülen çalışmalara, AKUT, AFAD, UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin yanı sıra Bursa Arama Kurtarma ve Spor Kulübü Derneği (BAKUT) ile DELTA Dağcılık Sualtı ve Arama ve Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri de destek verdi.


ARAZİ DİK VE KAYALIK

Arama çalışmalarına katılan AKUT Niğde İl Temsilcisi Nedim Urcan, “Helikopterle bölgeye uyku tulumu, battaniye ve bazı malzemeler atılmış. Kayalık yapıdan dolayı arazi dik olduğu için atılan malzemeler Hilal’e ulaşmamış. Hilal tecrübesi sayesinde geceyi sağlıklı bir şekilde geçirmiş” dedi. “Çığ bölgesi yukarından aşağıya 800 metre, genişliği ise yer yer 15 metre” diyen Urcan, şunları kaydetti:

ABREK DE ARAYACAK

“Burası bir dere yatağı. Kazazedeyi bu çığın altında arıyoruz. Arama çalışmalarımız kazazedenin batonlarını (dağcıların kullandığı sopa) ve batonların ucundaki simitleri bulduğumuz yerde yoğunlaştı. Dağcının halen çığın altında olduğunu tahmin ediyoruz.” Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 17’ye kadar düştüğü bölgede arama çalışmalarına ara verildi. Öte yandan Samsun’dan getirilen kadavra köpeği Abrek de ekiplere destek verecek.


Çok üşüdüm

Dağcı Hilal İşcan, tedavi altına alındığı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dağda yaşadığı dehşeti anlattı. İşcan, olayın yaşandığı esnada telefonla görüştüğünü, ne olduğunu anlamadığını, her şeyin bir anda geliştiğini söyledi. Çığın saat 17.00 civarında düştüğünü belirten İşcan, “O an panikle arkadaşımı bulmak için yerimi değiştirdim. Aşağıya atlayınca uçurumda mahsur kaldım. Hemen 112’yi aradım. Çığın düştüğü yer sıkıntılı, kayalık bir yerdi. Gece olduğu için beni alamadılar. Gece orada beklemek çok zordu. Hava soğuk olduğu için çok üşüdüm ama acı hissetmedim. Arkadaşımın orada olmuş olması daha kötü. İnşallah sağ salim çıkar tek isteğim o” diye konuştu..

#Niğde
#Dağ
#Kar
#Hilal İşcan
5 yıl önce