|

3 bin 256 rakımda vatan nöbeti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Mehmetçik, sıfırın altında 40 dereceye düştüğü 3 bin 256 rakımlı Varkavik ve 3 bin 356 rakımlı İkiyaka bölgesindeki Şehit Yarbay İhsan Ejdar üs bölgesinde vatan nöbeti tutuyor.

Yeni Şafak
18:16 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 18:32 - 15/12/2017 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Mehmetçik, Hakkari'de hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye düştüğü 3 bin 256 rakımlı Varkavik ve 3 bin 356 rakımlı İkiyaka bölgesindeki Şehit Yarbay İhsan Ejdar üs bölgesinde vatan nöbeti tutuyor.

Zorlu hava ve doğa şartlarına rağmen terörle mücadeleyi başarıyla sürdüren güvenlik güçleri, teröristleri stratejik öneme sahip bölgeden temizledi.

Devletin her türlü imkanı seferber ettiği Mehmetçik, kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu bölgede, teröristlerin sözde "girilemez" dediği bölgeleri de ele geçirdi.

Türk milletinin huzuru ve vatanın bölünmez bütünlüğü için adeta kar altında yaşayan güvenlik güçleri, metrelerce yükseklikte dondurucu soğuğa rağmen elleri tetikte bekliyor.

Vali Toprak'tan kahraman Mehmetçik'e ziyaret

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Varkavik ve Şehit Yarbay İhsan Ejdar üs bölgelerinde görevli güvenlik güçlerine ziyarette bulundu.

Komutanlardan bölgeyle ilgili bilgi alan Toprak, mevzilerde nöbet tutan askerlerle sohbet etti.

Bulundukları üs bölgesini temmuz ayında Mehmetçik'in teröristlerle göğüs göğüse çarpışarak ele geçirdiğini anlatan Toprak, "Hakkari'de Cilo ve Buzul Dağları dediğimiz 3 bin 256 metre yüksekliğinde kurduğumuz Varkavik üs bölgesinde bulunuyoruz. Mehmetçiğimiz yazın zor şartlara rağmen burada kalarak bölgenin güvenliğini sağladı. İçişleri Bakanlığımızın ve Sayın Bakanımızın ciddi desteği ile çok zor şartlarda karlı havalarda buraya malzeme taşıyarak askerlerimizi barındıracak şekilde bir üs bölgesi oluşturduk." dedi.

Üs bölgesinde, güvenlik güçlerine aylarca yetebilecek yakıt, yiyecek, su ve her türlü malzeme bulunduğunu anlatan Toprak, şöyle devam etti:

  • "Askerlerimiz çok iyi şartlar altında, sıcak ortamda, sıcak yemek yiyerek, banyolarını yaparak burada konuşlanmış durumdalar. Ekim ayının başından beri burada kar mevcut. Şu an 2 metre kar var fakat Mehmetçiğimiz burada en iyi şartlarda mevzilenmiş durumda. Bütün bölgeyi kameralarla kontrol altında bulunduruyor. Hiçbir kanun dışı hareketin gerçekleşmesine izin vermeyecek şekilde görevini icra ediyor. Ben kahraman Mehmetçiğimize, jandarmamıza ve zaman zaman buraya göreve gelen güvenlik korucularımıza teşekkür ediyorum. Komutanlarımıza göstermiş oldukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."
"Geçen yıl teröristlerin gezdiği bölgeye Mehmetçik hakim"

Hakkari'den tüm Türkiye'ye mesaj veren Toprak, "Mehmetçiklerimiz burada en iyi şartlarda görevini icra ediyor. Gerek silah, mühimmat, gerek teknolojik imkanlar, gerek sağlık gerekse sosyal ihtiyaçlar manasında hiçbir ihtiyaçları olmadan ülkemizin en uç noktasında görev yapıyorlar. Bundan sonra da hiçbir teröriste Allah'ın izni ile imkan vermeyecek şekilde görevlerini icra ediyorlar. Bayrağımızı anlı şanlı dalgalandıran Mehmetçiğimizin gözlerinden öpüyorum." diye konuştu.

Vali Toprak daha sonra 3 bin 356 rakımdaki Şehit Yarbay İhsan Ejdar üs bölgesini ziyaret etti.

Burada zor koşullara rağmen görevlerini başarıyla sürdüren askerlerle sohbet eden Toprak, "Irak'a sıfır noktada bulunan İkiyakalar diye adlandırdığımız yer, geçen seneye kadar teröristlerin gezdikleri, halay çektikleri bölgeler fakat kahraman Mehmetçiğimiz, jandarmamız ve özel harekatımız, dağ ve komando tugayımız, tümenimizin koordinesinde bu yıl mayıs ayında burayı ele geçirdi." dedi.

Vali Toprak, bölgenin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

  • "Şunu net olarak söyleyebilirim ki ülkemizin en sarp, en zorlu bölgesi. Şu an burada yer yer 4 metre kar var. Mehmetçiğimiz inmemek üzere buraya yerleşti. Ülkemizin güvenliği, huzuru ve sızmaların önüne geçmek için sınır bölgelerimiz gerçekten 'sınır namustur' anlayışı ile tutuluyor. Askerlerimiz bu zor bölgede görevlerini canları pahasına icra ediyorlar. Onların sayesinde bütün ülkemiz rahat nefes alıyor. Buraların aşağısı teröristlerin konuşlandığı Avaşin, Basyan dediğimiz kamp bölgeleri ve Zap bölgesi fakat Mehmetçiğimizin buralara kurduğu çelikten duvarları aşmak mümkün değil. Askerlerimiz son teknoloji ile 24 saat gözetleme yapıyorlar. Buradan 80 milyona seslenmek istiyorum, kahraman Mehmetçiğimiz bu dağlarda sizler için görevlerini kutsal bilerek yerine getiriyor, herkes rahat etsin. Evlatları da burada olabilecek en iyi şartlarda görevlerini icra ediyorlar. Herkes rahat uyusun, Mehmetçiğimiz görev başında."

Ziyarete Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da katıldı.

#Hakkari
#Mehmetçik
#Mücadele
6 yıl önce