|

28 Şubat mahkumları serbest bırakılsın

Mazlumder üyeleri, 28 Şubat dönemi mağdurları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ‘28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin’ talebiyle Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde bir araya geldi. Mazlumder Genel Başkanı Ramazan Beyhan, sözün TBMM, hükumet ve Cumhurbaşkanı'nda olduğunu ifade ederek “Yapılan hatalar düzeltilmeli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:46 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Diyarbakır, Batman ve Sivas’ta da Mazlumder üyeleri, 28 Şubat mağdurları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi talebinde bulunarak cezaevi önlerinde toplandı.
Diyarbakır, Batman ve Sivas’ta da Mazlumder üyeleri, 28 Şubat mağdurları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi talebinde bulunarak cezaevi önlerinde toplandı.
MUSTAFA İLHAN / BOLU

Mazlumder (İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği) üyeleri, 28 Şubat dönemi mahkumları ve mağdurlarıyla bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler “28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin” talebiyle Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde bir araya geldi. Ellerinde “28 Şubat son olsun”, “Yeter artık”, “28 Şubat mahpuslarına özgürlük” yazan dövizler taşıyan gruptakiler, cezaevi önünde bir süre bekleyerek 28 Şubat kararlarının iptal edilmesi yönünde slogan attı. Mazlumder Genel Başkanı Ramazan Beyhan, söylenecek bir sözün kalmadığını ve artık sözün TBMM, hükümet ve Cumhurbaşkanı’nda olduğunu ifade ederek, “Bundan 20 yıl önce bu ülkede gerçekleşen darbeyle yüzlerce gencimiz Müslüman kimliklerinden dolayı brifingle talimat alan yargıçlar tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ancak soruşturma, yargılama ve temyiz aşamalarında hukukun ilkeleri yok sayılmıştır” dedi. 28 Şubat Türkiye’sinin faili meçhullerini, yolsuzluklarını ve emperyalist güçlerin planlarını uygulayan kötü niyetli yöneticiler, ihanetlerini örtmek için Müslümanları hayali suçlarla itham ederek zindanlara attıklarını ifade eden Beyhan, “Yapılan hatalar düzeltilmeli, 28 Şubat mahkumları derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

28 ŞUBAT HAYAT ÇALMAYA DEVAM EDİYOR

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Ali Öner de cezaevi önündeki konuşmasında, aradan gecen 21 yılda 28 Şubat’ın çaldığı hayatların hesabının sorulamadığını söyledi. Öner, 28 Şubat’ın, 20 yıldır yakınları cezaevinde tutulan 600’e yakın mahkum ailesinin hayatlarını çalmaya devam ettiğini vurguladı. Batman'da da Mazlum-Der ve Mustazaflar Cemiyeti üyeleri M Tipi Kapalı Cezaevi önündeki Özgürlük Parkı’nda bir araya geldi. Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, aradan geçen sürece rağmen 28 Şubat'ın neden olduğu mağduriyetlerin tam anlamıyla giderilmediğini belirtti. Açıklamaya HÜDA PAR üyeleri de katıldı.

  • Anaları ağlatmayın
  • 17 yaşındaki oğlu Salih Baytap’ın 28 Şubat sürecinde İzmir’de yaşayan ağabeyini ziyaret etmeye gittiğinde gözaltına alındığını ve 22 yıldır da tutuklu bulunduğunu anlatan 73 yaşındaki Cevair Baytap, “Cumhurbaşkanımız'dan, suçsuz yere Bolu ve diğer illerde yatan çocuklarımızın yeniden yargılanıp, serbest bırakılmasını istiyorum. Biz anaları artık ağlatmayın” dedi. Salih Baytap’ın annesi 73 yaşındaki Cevair Baytap ise, “17 yaşındaki bir çocuğu nasıl içeri alıyorlar. Ben adalet istiyorum. Sadece kendi oğlumun değil, tüm mağdurların çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
#28 Şubat
#Malzumder
6 yıl önce