|

25 bin öğretmen atanacak

2019 yılı sonunda eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitimin sona ereceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlere de müjde verdi. Yılmaz, “Yaklaşık 100 bin öğretmen ihtiyacımız var. Bu yıl 25 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:53 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaklaşık 100 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu, bu yıl, 25 bin öğretmen ataması gerçekleştireceklerini açıkladı. Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarına değinen Bakan Yılmaz, “Yaklaşık 100 bin öğretmen ihtiyacımız var. Bu yıl 25 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Ancak aradaki farklar, öğrencilerimizin öğretmensiz kaldığı anlamına gelmiyor. Ücretli öğretmenlikle istihdam ederek her bir öğrencimizin hangi alanda öğretmen ihtiyacı varsa karşılayabiliyoruz” diye konuştu.

HER YIL ENGELLİ ATAMASI

Yılmaz, sözleşmeli öğretmenliği kaldırmaları halinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde öğretmen tutamayacaklarını söyleyerek, uygulamayı ihtiyaç sebebiyle sürdürdüklerini kaydetti. Her yıl mutlaka engelli öğretmen ataması yaptıklarını söyleyen Yılmaz, “Şimdi 500 öğretmen, geçen yıl da bin 500 öğretmen ataması yaptık. Dolayısıyla her yıl mutlaka engelliyi atıyoruz” ifadelerini kullandı. Eğitime ayrılan kaynağı daha verimli kullanmak ve kaliteyi artırmak için yapılması gerekenlerden birinin ikili eğitimi ortadan kaldırmak olduğunu belirten Yılmaz, ikili eğitim nedeniyle dersler bazen blok işlendiğini, öğrencilerin sabah alaca karanlıkta okula geldiğini, akşam karanlığında okuldan çıktığını, teneffüs aralarının bazen 5 dakikayı bile bulmadığını ifade etti.

47 BİN DERSLİK YAPILACAK

Böyle bir sistemle kaliteli eğitimden bahsedilemeyeceğine işaret eden Yılmaz, “Mümkün olduğunca, ikili eğitimi, imkanlar dahilinde kaldırmak lazım. Öğrenci alaca karanlıkta gelmesin. Saat 09.00 gibi ders başlıyorsa gelsin, 15.00-16.00 gibi çıksın. Evine erken gitsin, diğer alanlarda oynasın, sosyalleşsin, dinlensin” diye konuştu. “58 bin derslik ihtiyacımız var. 47 bin dersliği şu anda planlıyoruz, yapıyoruz. İnşaat halinde” diyen Yılmaz, Nevşehir, Tunceli, Ardahan, Bartın, Erzincan, Karaman, Burdur, Artvin, Kırıkkale, Bolu, Bilecik, Sinop, Gümüşhane ve Bayburt’ta tam gün eğitime geçildiğini aktardı. Yılmaz, “2019 yılı sonunda eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime Türkiye’de son vereceğiz” dedi.

  • 4 yılda bir yeni bilgisayar
  • 5. ve 9. sınıf öğrencileri ile öğretmenlere 4 yılda bir yeni bilgisayar verileceğini açıklayan Yılmaz şunları aktardı: “Kodlamada pratiği yapabilecek, klavyesi ayrılmaz bilgisayarla 4.5G sim kartıyla beraber taşınabilir vereceğiz. 5. sınıflarda ve 9. sınıflarda dağıtacağız, 4 yıl olacak ve geri almayacağız. Öğretmenlerimize de her 4 yılda bir yeni bilgisayar vereceğiz.”
#MEB
#Öğretmen
#Atama
6 yıl önce