|

24 Haziran’ı birlikte kararlaştırdık

MHP lideri Bahçeli, sağlıklı bir seçim yapılabilmesi için 60 günlük sürenin yeterli olduğunu söyledi. Bahçeli, “Seçim stratejimiz iki esasa dayanır. Güçlü ve dengeli Meclis, cumhurbaşkanı seçiminin eşzamanlı gerçekleşmesidir. Adayımız Erdoğan’dır. 24 Haziran tarihini birlikte kararlaştırdık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 02:02 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
​MHP lideri Bahçeli
​MHP lideri Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile MDK (Merkezi Disiplin Kurulu) üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla dün Kızılcahamam’da bir araya geldi.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, edinilen bilgilere göre Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, bunun için yapılan anayasa değişikliğinin, ardından cumhur ittifakı modelinin ve sonrasında da erken seçim kararının gerekçelerini açıkladı. Bahçeli, toplantıda seçmene Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, cumhur ittifakı ve erken seçimin ülkenin bekası için gereklilik olduğunun anlatılmasını istedi. Yürütülen seçim çalışmaları sırasında cumhur ittifakına zarar gelmemesi için münakaşalara girilmemesi gerektiğini de ifade etti.

ALTMIŞ GÜN YETERLİ SÜRE

Kurmaylarına Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Bahçeli, 26 Ağustos tarihi konusunda ısrarlı olmadığını, milletvekili sayısı itibarıyla buna karar verecek olanın AK Parti olduğunu söyledi. Bahçeli, Cumhurbaşkanının da 24 Haziran tarihi konusunda kendisinin fikrini sorduğunu ve kendisinin de bu tarihi uygun bulduğunu anlattığı öğrenildi.

Bahçeli, toplantının ardından bir basın açıklaması yaptı. Bahçeli “Süre itibariyle 60 günü bulan çalışma dönemini kapsamaktadır. Geçmiş dönemde 60 gün kapsamında erken seçimler yapılmıştır. Dolayısıyla sağlıklı bir seçim yapılabilmesi için yeterli bir zamandır” diye konuştu.

ORTAK MİTİNG YAKIŞIK ALMAZ

Bahçeli, şunları söyledi:

“Seçim stratejimiz 2 esasa dayanmaktadır. Birisi güçlü ve dengeli bir meclisin oluşması, ikincisi eşzamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasıdır. Bir yandan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması için gayret göstereceğiz, öte yandan cumhur ittifakı içinde MHP’nin siyasi kimliğini koruyan onu temsil eden bir kadroyla TBMM’de yer almaya çabalayacağız. Partiler kendi kimlikleriyle cumhur ittifakında yer almaktadırlar. Her partinin elemanı kendi partisine oy verecek. Böyle bir durumda ortak seçim çalışmalarında bulunmak, ortak miting yapmak yakışık almaz.”

Bahçeli, “CHP Türk siyasi hayatında en köklü partidir. Değişik dönemlerde siyasi hayata renk katmışlardır. Onların adaylarına saygı duyuyoruz” dedi.

#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce