|

22,5 yıla kadar hapis isteniyor

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturmada eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül’e ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis isteniyor. FETÖ’nün sohbetlerine Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu’nun da katıldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:54 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Emre Belözoğlu - Gökhan Gönül
Emre Belözoğlu - Gökhan Gönül

Futbol dünyasında FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül şüpheli olarak yer aldı. Şüphelilerin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede futbolcuların örgüte kazandırılmasında Ali Şenel İsimli bir örgüt üyesinin etkin olduğu öğrenilirken bu şüpheliyle ilgili ayrı bir soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Bylock kullanıcısı olan Bekir İrtegün, iddianamede yer alan ifadesinde FETÖ ile 2007-2008 yıllarında Gaziantep’te tanıştığını sohbetlere katılan isimlerin başında eski kaleci Ömer Çatkıç ve Barış Durmaz isimli futbolcuların geldiğini söyledi.


UĞUR BORAL İTİRAF ETTİ

Şüphelilerden Uğur Boral da verdiği ifadede Ali Şenel’in ismini verdi. Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Ali Şenel isimli kişinin sohbetlerine katıldığını ve bu sohbetlere takım arkadaşları Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belözoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül’ün de katıldığını savcılıkla paylaştı.

#FETÖ
#Futbol
#Uğur Boral
#Emre Belözoğlu
6 yıl önce