|

22 ilin emniyet müdürü değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı Emniyet müdürleri kararnamesiyle 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürünün görev yerleri değişti.

Yeni Şafak ve
01:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 15:13 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürü’nün yeri değişti. Buna göre 10 il emniyet müdürü Polis Başmüfetişi olarak merkeze alınırken, 4 İl Emniyet Müdürü Merkez Teşkilatı’ndaki birimler de görevlendirildi. 8 İl Emniyet Müdürü’nün ise yerleri değiştirildi.

Kararname ile 10 İl Emniyet Müdürü ilk defa göreve atanırken, 4 İl Emniyet Müdürü merkezdeki birim amirlerinden atandı. Ayrıca 3 Polis Okulu Müdürü ile merkezdeki 7 birim amiri değiştirildi.


OSMAN AK BURSA’YA

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak ise yeni kararname ile Bursa’ya atandı. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız ise Adana Emniyet Müdürü olarak atandı. Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı merkeze alınırken yerine ise Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya atandı.

PROTOKOL KAVGASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Ordu’nun Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası güreş şenliklerinde protokol tribününde Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ile yaşanan arbede ile gündeme gelen Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik de Polis Başmüfetişi olarak merkeze alındı. Çelik, olayların ardından İçişleri Bakanlığı’na başvurarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmesini talep ederek, yıllık izne ayrılmıştı.

  • Çıkan arbedede protokolde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’ta ezilme tehlikesi geçirmiş ve şenliği terk etmişti.

Ordu Emniyek Müdürlüğü’ne ise Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mehmet Erduğan atandı.

İçişleri Bakanlığı resmi sitesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü Atama Kararnamesi listesi:

EGM'de yeni dönem

EGM’de de kritik değişikliklere gidildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Emniyet Genel Müdür Yardımıcısı Servet Yıldız ile merkeze alınan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz’in yerine de atama yapıldı.

  • Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek dün yıllık izne ayrılmıştı. Ankara'nın yeni emniyet müdürü ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz olmuştu.

Adana Emniyet Müdürlüğüne Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Aksaray Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ali Karabağ, Bartın Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ogün Vural, Bitlis Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Yaman Ağırlar getirildi.

Güvenlik Daire Başkanı Arif Çankal Burdur Emniyet Müdürü olurken, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan Bolu Emniyet Müdürü, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak Bursa Emniyet Müdürü, Rize Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy Çankırı Emniyet Müdürü, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt Edirne Emniyet Müdürü, Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman Gaziantep Emniyet Müdürü olarak atandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Fahri Aktaş, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ömer Faruk Karataş, Iğdır Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Melih Ekici, Karaman Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Fikret Bayraktar, Kars Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ümit Bitirik, Niğde Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Salim Cebeloğlu, Rize Emniyet Müdürlüğüne de Altuğ Verdi getirildi.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mehmet Erduğan Ordu Emniyet Müdürü, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya Sakarya Emniyet Müdürü, Iğdır Emniyet Müdürü Orhan Çevik ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevine atanırken, Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Kenan Aydoğan Sivas Emniyet Müdürü oldu.

Kararnameyle, Aksaray Emniyet Müdürü Selami Hüner, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bolu Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Burdur Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Çankırı Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Karaman Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve Trabzon Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ise Polis Başmüfettişliğine getirildi.


  • 300 mülki idare amiri yer değiştirdi
  • Mülki idare amirleri yaz kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı.
  • Kararname kapsamında 45 vali yardımcısı kaymakamlığa atandı.
#Ankara
#İstanbul
#Emniyet Müdürü
7 yıl önce