|

207 yol kardan kapandı

Artvin'de 111, Rize'de 74 ve Giresun'da 22 köye ulaşım sağlanamıyor. Giresun'un Çanakçı ve Doğankent ilçelerindeki tüm okullar, Dereli ilçesinde ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Yeni Şafak
12:28 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 12:32 - 9/12/2016 Cuma
AA

Artvin, Rize ve Giresun'da soğuk hava ve kar, yaşamı olumsuz etkiliyor.



Artvin merkezde 17, Ardanuç'ta 30, Borçka'da 34, Murgul'da 2, Hopa'da 3, Şavşat'ta 20 ve Yusufeli'nde 5 olmak üzere toplam 111 köyle ulaşım sağlanamıyor.



Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.



Rize


Rize İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar dolayısıyla Ardeşen'de 4, Çamlıhemşin'de 17, Çayeli'nde 23, Hemşin'de 2, İkizdere'de 19, Kalkandere'de 2, Pazar'da 7 olmak üzere 74 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.



İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 108 personel, 58 iş makinesiyle karla mücadele çalışması yürütüyor.



İl ve ilçe merkezlerinde yaşanan buzlanma sebebiyle belediye ekiplerinin gerekli tedbirleri aldığı ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.



Giresun


İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Giresun merkezde 2, Bulancak'ta 9, Doğankent'te 2, Espiye'de 7, Keşap'ta 1 ve Piraziz'de 1 olmak üzere toplam 22 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.



Açıklamada, ekiplerin kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.



Öte yandan, Giresun'un Çanakçı ve Doğankent ilçelerindeki tüm okullar, Dereli ilçesinde ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.



Trabzon'da tüm mahalle yolları açıldı


Trabzon'un orta ve yüksek kesimlerinde, 7-8 Aralık'ta etkili olan kar sonrası kapanan tüm mahalle yolları ulaşıma açıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Trabzon'da yol açma çalışmalarının, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden 226 iş makinesiyle yürütüldüğü belirtildi.



Çalışmalar sonucu, 7-8 Aralık'taki kar yağışında kapanan 150 mahalle yolunun tümünün ulaşıma açıldığı ifade edilen açıklamada, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı.


#Artvin
#Giresun
#Rize
7 yıl önce