|

2017 Yerli Malı Haftası ne zaman?

Yerli Malı haftası, her yıl okullarda kutlanan etkinlikler arasında yer almaktadır. Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye'de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak isteyen Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. Yerli Malı Haftası, öğretmenler ve öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Peki 2017 Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası neden kutlanır? İşte tüm detaylar...

Yeni Şafak
15:15 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:44 - 12/12/2017 Salı
Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanıyor.
Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanıyor.

Türkiye'de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak isteyen Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. Yerli Malı Haftası, bu yıl da öğrenciler tarafından ilgiyle kutlanacak. Yerli Malı Haftası ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yerli Malı Haftası ne zaman?

Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Yerli Malı Haftası dolayısıyla, öğrenciler evlerinden getirdikleri, pasta, kek, börek, meyve gibi yiyeceklerle sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğreniyorlar. Okullar tarafından hafta kapsamında ayrıca öğrencilere, israf etmemek ve tutumlu olmak öğretiliyor.

Yerli Malı Haftası nedir?

Ülkemizde Yerli Malı Haftası'nda öğrenci ve öğretmenler yerli malı olan yiyecekleri okullarda düzenlenen etkinliklerde bir arada tüketir.

Okullarda öğretmen ve öğrenciler arasında çeşitli etkinlikler düzenlenir ve öğrencilerin yerli tüketimi yapmasına, tutumlu olmasına ve bilinçli tüketici olmasına dikkat çekilir.

Halden okula yerli malı ürünler

Kocaeli'deki Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nden aldıkları yerli malı ürünleri okulda kurulan pazarda sattılar.

Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Körfez Fatih İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve halini ziyaret ederek yerli malı ürünlerini yerinde görme fırsatı buldu.

Öğrenciler, yerli malı ürünlerin tarladan pazara, oradan da sofralara olan yolculuğu hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Meyve Sebze Hali’nde yaşanan süreci görerek öğrenen öğrenciler, halden satın aldıkları meyve ve sebzeleri okulda kurdukları pazarda sattılar. Etkinlik, Yerli Malı Haftası kapsamında, farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin sosyal sorumluluklarını artırmak amacı ile düzenlendi. Öğrenciler satıştan kazandıkları parayı eğitim öğretim için harcanmak üzere okul aile birliğine teslim etti.

Rus fotoğrafçıdan Yerli Malı Haftası'nda "Meyveli Çocukluk" sergisi

Antalya'da da 9 yıldır yaşayan Rus amatör fotoğrafçı Elizaveta Erdinç'in Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında 28 çocuk ve Türkiye'de yetiştirilen 28 meyveyi bir araya getirerek hazırladığı "Meyveli Çocukluk" fotoğraf sergisi açıldı.

Yaklaşık 45 gün süren çalışma ile çoğunluğu Türk ve Rus anne babadan dünyaya gelen Türk uyruklu 28 çocuk ve tamamı Türkiye'de yetiştirilen 28 meyve kullanılarak hazırlanan serginin ilk ziyaretçileri, fotoğraflarda yer alan çocuklar ve aileleri oldu. Sergiyi Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de gezdi.

İhracatçılardan yerli malı tüketim çağrısı

Öte yandan Türkiye, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1'lik rekor büyüme rakamıyla açık ara dünya lideri oldu. Türkiye’ye en yakın büyüme rakamını yüzde 6.9 ile Filipinler ve yüzde 6.8 ile Çin yakaladı. Üçüncü çeyrekte Mal ve hizmet ihracatını yüzde 17,2 arttıran ihracatçılar büyüme rakamlarına yüzde 3.53’lük katkı sağladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, büyüme rakamlarının kalıcı olması ve işsizlik rakamlarının geri gitmesi için Türk halkını zorunlu olmadıkça ithal ürünler yerine, Türkiye’de üretilen ürünleri tüketmeye davet etti.
Yerli Malı Haftası
içinde olduğumuza dikkat çeken Ünlütürk, "İşsizlerin artmaması, işletmelerin üretime devam edebilmesi için Türkiye’de üretilen kaliteli ürünleri tüketmeye davet ediyoruz. Bu sayede Çinli, Hindistanlı, Alman, Amerikalı işçilerin istihdamına değil kendi eşinizin, babanızın, kardeşinizin, yakınlarınızın istihdamına katkı sağlamış olursunuz. Türkiye’de Ar-Ge, Tasarım, İnovasyon ve markalaşma çabası içinde olan firmaların gelişimine katkı sağlamış olursunuz" diye konuştu.
#Yerli Malı
6 yıl önce