|

2 ilde yapılan terör operasyonlarında çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Siirt ve Bitlis'te devam eden operasyonlarda bir tanksavar roketi, 4 el yapımı patlayıcı, 265 kilogram amonyum nitrat ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Yeni Şafak
12:51 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:36 - 1/11/2017 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Siirt ve Bitlis'te devam eden operasyonlarda bir tanksavar roketi, 4 el yapımı patlayıcı, 265 kilogram amonyum nitrat ve çok sayıda mühimmat bulundu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Siirt merkezde gerçekleştirilen arazi aramasında, bir lav tanksavar roketi, bir piyade tüfeği, bir tabanca, 33 muhtelif fişek ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan iki plastik patlayıcı madde lokumu, iki elektrikli fünye, 2.3 metre saniyeli fitil ele geçirildi.

Bitlis Tatvan'da ise teröristlere ait dört sığınak ve üç depoda bulunan dört el yapımı patlayıcı, 265 kilogram amonyum nitrat ve 642 kilogram gıda malzemesi imha edildi. Bitlis merkezdeki arazi aramasında da bir kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 14 fişek bulundu.

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 682, Türkiye'den de Suriye'ye geçmeye çalışan 122 kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda iki araç ele geçirildi.

Güvenlik güçleri İran sınırındaki denetimlerinde ise 2 bin 717 uyuşturucu hap ele geçirdi.

Ayrıca, Yunanistan'dan Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 4, Türkiye'den de Yunanistan'a geçmeye çalışan 69 kişi yakalandı.

#Bitlis
#Genelkurmay Başkanlığı
#Siirt
#Terörle Mücadele
#Yurt içi olaylar
6 yıl önce