|

19 yıldır saat 03.02

17 Ağustos Depremi’nin merkez üssü Gölcük’te, Sakarya’da ve Yalova’da yaşamını yitirenler anısına 19 sene önce felaketin yaşandığı saat olan 03.02’de anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Depremde yakınlarını kaybedenler duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşlar, yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bıraktı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:41 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
17 Ağustos Depremi’nin acıları hala taze
17 Ağustos Depremi’nin acıları hala taze

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 19 yıl geçti. Depremin gerçekleştiği saat olan 03.02’de Yalova, Gölcük ve Sakarya’da anma törenleri düzenlendi. Depremde yakınlarını kaybedenler duygu dolu anlar yaşadı. Kentte depremde yıkılan bazı binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı’na akşam saatlerinde gelen vatandaşlar, felakette yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bıraktı.

DEPREM ANITINA ÇELENK

Anıtın içindeki fotoğraf sergisini de gezen vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Gece geç saatlerde kalabalığın arttığı anıt çevresinde İl Müftülüğü görevlileri tarafından ilahiler okunarak dualar edildi. Depremin merkez üssü Gölcük Kavaklı Sahili’ndeki Deprem Anıtı önünde Marmara Depremi’nin 19. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde, felaketin yaşandığı saat olan 03.02’de anıta çelenk konuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, depremde yaşamını yitirenler için dua edildi.


ASRIN FELAKETİ

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Marmara Depremi’nin “asrın felaketi” olarak nitelendirildiğini söyledi. Bu felaketten çıkarılması gereken önemli dersler olduğunu dile getiren Altıntaş, “Vatandaşların yapacakları yapıların sağlam olması hususunda her türlü görevi yerine getirmeleri gerekir. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalar insanlarımızın farkındalıklarının artırılmasına yönelik olacak” dedi.

3 BİN 891 DEPREM ŞEHİDİNE DUA

Sakarya’da düzenlenen etkinlikte din görevlileri tarafından deprem kasidesi, Yasin-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim hatim dualarının okunduğu programda, deprem fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisini izleyen vatandaşlar zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Saatler 03.02’yi gösterdiğinde 3 bin 891 “deprem şehidi” için dua edilen etkinlikte, vatandaşlara Adapazarı Belediyesince ikramda bulunuldu. Öte yandan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince alanda konuşlandırılan stantta vatandaşlara depremle ilgili çalışmalarda kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, deprem bilinci hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Her gece deprem korkusuyla uyudum

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da depremde kendisinin ve ailesinin de enkaz altında kaldığını anımsatarak, “Tamamen yıkılan apartmanın 5. katından 6 kişi olarak mucizevi bir şekilde sağ çıkmıştık. O günlerde Sakarya’da kime sorsak bir yakınını, bir akrabasını kaybetmişti. Yüzümde depremin bir izi kaldı. O günleri Rabbim bizlere tekrar yaşatmasın. 45 saniyelik depremin 45 saniyesini de çok iyi hatırlıyorum, binanın yıkılışına kadar hatırlıyorum. Güneş doğduğunda binaların yıkıldığını, evladını ve ailesini arayanları gördüm. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen her gece acaba deprem olur mu korkusuyla uyuyorum. Bu, hayatımda değişmeyecek bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.

  • Dualarla anıldı
  • Marmara Depremi’nde yakınlarını kaybedenler, mezarlıklara akın etti. Saraylı Mahallesi’ndeki 17 Ağustos Mezarlığı’na sabahın erken saatlerinde gelenler, 19 yıl önceki depremde kaybettikleri yakınlarının mezarlarına ziyarette bulundu.
#Deprem
#17 Ağustos
6 yıl önce