|

19 Ekim 2018 Cuma gün son haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev STAR Rafinerisi açılış törenine katıldı. Kaybolan gazeteci Kaşıkçı soruşturmasında sona yaklaşıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Turan, belediye başkanlarına seslenerek "3 dönemi bitiren arkadaşlarımız ‘aday olmuyorum’ desin."dedi. 19 Ekim 2018 Cuma gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:53 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 20:54 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
19 Ekim 2018 Cuma gününün öne çıkan haberleri
19 Ekim 2018 Cuma gününün öne çıkan haberleri
Dev yatırım açıldı

Türkiye'de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olma özelliği taşıyan STAR Rafinerisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılacağı törenle bugün hizmete açılıyor. Türkiye'nin cari açığını 1.5 milyar dolar düşürmesi beklenen rafineride 1100 kişiye de iş imkanı sağlanacak.

MİT soruşturmayı bitiriyor, yakında açıklanacak

Cemal Kaşıkçı soruşturması tamamlanmak üzere. Güvenlik kaynaklarının çok kısa bir süre içinde geniş çaplı açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan MİT'in ilk andan itibaren alarm durumuna geçtiği ve havalimanı personeli kılığında Suudilerin jetini incelediği soruşturmaya ilişkin öne çıkan detaylardan biri.


15 dakikada parçalamışlar

El-Cezire, Cemal Kaşıkçı'nın Konsolosluk'ta nerede öldürüldüğü tespit edildiğini duyurdu, cesedin 15 dakikada parçalandığını açıkladı.

Turan: 3. dönemi bitirenler 'aday değilim' desin

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 3 dönem belediye başkanlığı yapanlara seslendi: 3 dönemi bitiren arkadaşlarımız ‘aday olmuyorum’ desin.

Bağımsız Bosna'nın bilge lideri: Aliya

15 yıl önce bugün hayata gözlerini yuman bağımsız Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç, yaşamı boyunca ülkesindeki Müslümaların hakları için mücadele eden bir lider oldu. Bilge kişiliğiyle de tanınan Boşnak lider, "Doğu ve Batı Arasında İslam", "İslam Deklarasyonu" gibi önemli eserler kaleme aldı. Aliya İzetbegoviç, Türk halkının gönlünde her zaman ayrı bir yere sahip oldu.


Şanlıurfa'da PKK operasyonu: 13 tutuklama

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, emniyet ve jandarma personeli ile kritik bazı hedeflere yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlenen 13 şüpheli yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Payamlı Mahallesi yakınlarında şüphe üzerine bir otomobilin durdurulduğu ve içerisindeki 3 kişinin gözaltınaalındığı belirtildi.


FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturması: 21 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15'i muvazzaf 21 asker tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kamuya açık büfe, market gibi yerlerde kurulu sabit/kontörlü hatlar üzerinden örgüt içi iletişim kurduğu tespit edilen ve gözaltına alınan 26 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanarak Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi.


Baklayı çıkardı: Andımız'dan sonra sıra Türkçe ezanda

Danıştay'ın ilköğretim okullarında okutulan Öğrenci Andı'yla ilgili yürütmeyi durdurma kararı tepkilere neden oldu.

Eski Cumhuriyet Savcısı ve CHP üyesi Ömer Faruk Eminağaoğlu, andın yazarı Reşit Galip'in, Türkçe ezanın da mimarı olduğunu hatırlatarak "Türkçe ibadeti ve Türkçe ezanı beklediklerini" açıkladı. Eminağaoğlu'nun sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.


Mustafa Denizli'den Cenk Tosun'a: Türkiye'ye gelmesin

Kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli, İstanbul ekibindeki çalışma süreci ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Denizli, Göztepe maçıyla iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getirirken Arda Turan meselesi ve Cenk Tosun'un Türkiye'ye geri dönme ihtimalini değerlendirdi.

Tecrübeli çalıştırıcı, TGRT Haber'e verdiği demeçte Arda Turan'ın kariyeri ve adı yeniden Beşiktaş ile anılan Cenk Tosun ile ilgili konuştu. Denizli, Arda Turan'a 'Türkiye'ye gelme' şeklinde uyarılarda bulunduğunu söylerken Cenk Tosun'a da mesaj gönderdi.


Microsoft 7,5 milyar dolara satın aldı

Avrupa Birliği (AB), Microsoft'un, yaklaşık 7,5 milyar dolar karşılığında yazılım geliştirme platformu GitHub'ı satın almasına onay verdi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, teknoloji ve yazılım alanlarında faaliyet gösteren ABD şirketi Microsoft'un, GitHub firmasını satın alma teklifine yönelik rekabet incelemesinin tamamlandığı belirtildi.



#Yeni Şafak
#Gün Sonu
#Haber
6 yıl önce