|

17 Ocak Çarşamba Sabah Raporu

PKK işgalindeki Afrin’e harekât artık an meselesi. Hatay, İdlib, Halep, Azez, Kilis beşgeninin tam ortasındaki bölge, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce her yandan abluka altına alındı. Türkiye'nin Afrin operasyonu için sinyal vermesinin ardından terör destekçileri, Fransa'nın başkenti Paris ve Marsilya ile İsviçre'nin Zürih kentinde sokağa çıktı.

Yeni Şafak
09:32 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:41 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Afrin, Suriye'nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000'in üzerindedir.
Afrin, Suriye'nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000'in üzerindedir.

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

Afrin için son saatler

PKK işgalindeki Afrin’e harekat artık an meselesi. Diplomatik temaslar yoğunlaşırken, Mehmetçik kenti ablukaya aldı. Türk topçusu ve savaş uçaklarının gece saatlerindeki bombardımanında teröristlerin kullandığı bazı binalar nokta atışıyla imha edildi.

Terör destekçileri Afrin'i hazmedemediler!

Türkiye'nin Afrin operasyonu için sinyal vermesinin ardından terör destekçileri, Fransa'nın başkenti Paris ve Marsilya ile İsviçre'nin Zürih kentinde sokağa çıktı. PKK bayrakları ve terörist başının posterlerini taşıyan gruplar, Türkiye karşıtı sloganlar attı.

MGK’da gündem Afrin ve Münbiç

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bugün gerçekleştirilecek olan ocak ayı olağan toplantısında gündem ABD’nin Suriye’de PYD/YPG güçleriyle ‘Kuzey Ordusu’ kurma girişimi ve buna verilecek yanıt olacak.

#Sabah Raporu
6 yıl önce