|

17 ilde FETÖ'nün kriptolarına operasyon

Adana ve İzmir merkezli toplam 17 ilde FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
08:53 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:53 - 24/05/2018 Perşembe
AA
17 ilde FETÖ operasyonu
17 ilde FETÖ operasyonu

FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik Adana merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Adana merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Karar doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 13 ilde şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında yarbay, binbaşı, yüzbaşı ve astsubayların da olduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Diğer zanlıları arama çalışmaları sürüyor.


BİR OPERASYON DA İZMİR'DE


İzmir merkezli 4 ilde FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun FETÖ'ye yönelik soruşturması sürüyor.

Soruşturma kapsamında örgütün TSK'ya yerleştirdiği ve kripto üyesi olduğu belirlenen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince İzmir merkezli Van, Ankara ve Çanakkale'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Zanlılardan 3'ünün örgüt mensubu askerlerden sorumlu mahrem imam olduğu öğrenilirken, şüphelilerden bazılarının da örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlendi.


#FETÖ
#Adana
#İzmir
6 yıl önce