|

160 bin kişiye 5 soruluk anket

AK Parti'de aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, 18 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Temayül sırasında Türkiye’de de bir ilk gerçekleşerek oylama elektronik yöntemle yapılacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:59 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Temayül kapsamında oy kullanacak teşkilat üyelerine 5 soru yöneltilecek.
Temayül kapsamında oy kullanacak teşkilat üyelerine 5 soru yöneltilecek.

Oylama için 160 bin manyetik kart hazırlandı. AK Parti teşkilatlarında yapılacak temayül sırasında oy kullanacak isimler kimlik karşılığı manyetik kart alarak kabine girecek. Kartlar kişiye tanımlanmadığı için de kimin ne oy kullandığı tespit edilemeyecek. Temayüle belde teşkilatlarının yanı sıra il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde, il ve ilçe kadın ve gençlik yönetim kurulu üyeleri katılacak.

PARTİDE İSE İKİ DEĞİLSE ÜÇ İSİM

Temayül kapsamında oy kullanacak teşkilat üyelerine 5 soru yöneltilecek. Bu sorular “Mevcut belediye başkanlarının halkla ilişkileri, teşkilatla ilişkileri, belediye çalışmaları ile başkanlar göreve devam etmeli mi ve devam etmez ise yerine kimin aday olabileceğini” kapsayacak. Delegelerden AK Parti’nin belediyesi olduğu yerlerden iki isim, belediyesi olmadığı yerlerden de üç isim istenecek.

BAŞKANA “İYİ, ORTA ZAYIF” NOTU

Ayrıca partililer mevcut belediye başkanlarının performansı için ‘İyi, orta ve zayıf’ yönünde de oy kullanacak. Elektronik yöntemle oy sayma işlemi de çok hızlı bir şekilde tamamlanacak. Böylelikle zaman ve kağıt israfının önüne de geçilmiş olacak. Sonuçlar rapor halinde aynı gün saat 18.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne düşecek. AK Parti’nin temayülde uyguladığı bu yöntem ilerleyen süreçte büyük seçimlerde de kullanılabilecek.

#Seçim
#AK Parti
#Anket
5 yıl önce