|

16 Kasım 2018 Cuma gün sonu haberleri

ABD'den 'çocuğa cinsel saldırı teşebbüsünden' suçlu bulunarak sınır dışı edilen FETÖ'cü Mehmet Salih Gözegir, Türkiye'ye getirildi. Hazine Bakanı Albayrak'tan sosyal medyadan 'ekonomi' paylaşımı. Fatih Camii'nde Suudi gazeteci Kaşıkçı için gıyabi cenaze namazı. 16 Kasım 2018 Cuma gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:50 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 20:52 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
16 Kasım 2018 Cuma gün sonu haberleri
16 Kasım 2018 Cuma gün sonu haberleri

ABD'den sınır dışı edilen FETÖ'cü Gözegir Türkiye'ye getirildi

FETÖ'nün ABD'deki çatı kuruluşlarından Raindrop Vakfında daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan, "çocuk yaştakileri fuhşa sanal ortamda teşvik etmek" ve "çocuğa cinsel saldırı teşebbüsünden" suçlu bulunarak ABD'den sınır dışı edilen Mehmet Salih Gözegir, Türkiye'ye getirildi.


Albayrak: Bütçe disiplininden taviz vermeden sıkı duruşumuzu devam ettiriyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomi politikaları açısından pozitif bir haftayı tamamladığını kaydetti.

Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla "Maliye politikalarımızda da, bütçe disiplininden taviz vermeden sıkı duruşumuzu devam ettiriyoruz. Bütçe gelirlerimiz YEP beklentilerimizden de iyi seyrediyor" dedi.

Fatih Camii'nde Kaşıkçı için gıyabi cenaze namazı

Suudi Arabistan'ın Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için Fatih Camiinde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Prens için yolun sonu

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasında vahşice katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında, Suud yönetimi inkar etse de tüm oklar tek bir kişiyi gösteriyor. Batı tarafından yapılan imaj çalışmalarıyla sadece Suudi Arabistan için değil Arap coğrafyası için 'kurtarıcı' olarak lanse edilen veliaht Prens Selman, bugün gelinen noktada işbirlikçileriyle birlikte yaklaşan 'Arap Kışı'nın baş sorumlusu olarak öne çıkıyor.

Geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çamlıca Kulesi'ni 2019 yılının Temmuz ayında hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Kule bittiğinde toplam yüksekliği 388,5 metre olacak ve zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık 576,5 metre yüksekliğe ulaşacak.

İsrailliler katliam istiyor

İsrailliler, Tel Aviv'de Gazze'de sağlanan ateşkesi protesto etti. Netanyahu için istifa çağrıları yapan İsrailliler, "Evine dön sana ihtiyacımız yok" diye seslendi. Farklı bölgelerde yaşayan İsraillilerin katıldığı gösteride, Yahudilerin kendi aralarında ayrımcılık ve çatışma gözler önüne serildi. Bir İsrail vatandaşı, "Tel Aviv'de yaşayanlar kadar güvenli değiliz, biz de aynı güveni istiyoruz" diye konuştu.

CHP'den Öztürk Yılmaz'a ret

TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın "tedbir kararı" ile ilgili itiraz başvurusunu reddederek, kararın devamını kararlaştırdı.

Yemek kartı şirketlerine ceza yağdı

Rekabet Kurulu'nca, yemek kartı sektöründe faaliyet gösteren 3 şirkete kendi aralarında anlaşıp piyasadaki hakim durumu kötüye kullandıkları gerekçesiyle 7,7 milyon lira idari para cezası verildi.

Sabah ezanı saatleri değişti

Diyanet İşleri Başkanlığı vatandaşlardan gelen talep nedeniyle sabah ezanı ve sabah namazı vakitlerini değiştirdi. 19 Kasım Pazartesi gününden itibaren sabah ezanı imsak vaktinde okunacak. Sabah namazı Ramazan ayındaki gibi ezandan yarım saat sonra kılınacak.

Yargıtay'dan emsal karar

İzmir'de bir alışveriş merkezinin otoparkında meydana gelen hasarlı trafik kazasında, bir sigorta şirketinin olayın kara yolunda meydana gelmediğini gerekçe göstererek zararı karşılamayacağını bildirmesi üzerine şirket aleyhine açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, alışveriş merkezinin otoparkını "kara yolu" olarak kabul ederek, sigorta şirketinin hasar bedelinin bir kısmını ödemesine hükmetti.


Şırnak'tan acı haber: 1 şehit 4 yaralı

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askeri üs bölgesinde eğitim amaçlı havan topu atışı sırasında meydana gelen patlamada, bir asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.



Galatasaraylı futbolcu antrenmanda sakatlandı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Atiker Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı çalışmayla sürdürdü.

Sarı-kırmızılılar bu kapsamda U21 takımı ile bir antrenman maçı yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısında ikili mücadele sırasında sağ üst arka adale grubundan sakatlanan Sinan Gümüş’ün son durumu, yarın yapılacak tetkiklerinin ardından belli olacak.


Pickford penaltılar için kopya hazırlamış

Wembley Stadı'nda ABD'yi konuk eden İngiltere karşılaşmadan 3-0'lık üstünlükle ayrıldı. İngiltere'nin file bekçisi Pickford'un mücadelede kullandığı su matarasındaki detay ise dikkatlerden kaçmadı.

24 yaşındaki kalecinin su içtiği mataranın üzerine rakip takımın penaltıcıları ve o isimlerin genellikle penaltıyı nereye kullandıklarını gösteren bir not yazdığı görüldü.



#Yeni Şafak
#Gün Sonu
#Haber
5 yıl önce