|

Türkiye tek yürek

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılacak olan etkinliklere katılan vatandaşlar muhteşem görüntüler oluşturdu. Yenisafak.com ve GZT de 15 Temmuz özel yayını kapsamında Ersin Çelik ve İsmail Halis Şehitler Köprüsü'nden özel yayınlarla izleyicilerin karşısında oldu.

Yeni Şafak
18:41 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 23:08 - 15/07/2018 Pazar
IHA
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüşe ellerinde bayraklarla on binlerce vatandaş katıldı.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüşe ellerinde bayraklarla on binlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu girişinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsünün ikinci yılında anma töreni yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası'nda düzenlenecek anma töreninin, saat 21.00'de başladı.

Yeni Şafak gün boyunca yayındaydı

Tören alanından Yenisafak.com ve GZT de gün boyunca yayınlar yaptı.

Ersin Çelik ve İsmail Halis, 15 Temmuz günü yaşananları ve sonrasındaki gelişmeleri hem o gün şahitlik ettikleri olaylarla hem de çok özel yayın konuklarıyla izleyicilere aktardı.

  • Törenin yapılacağı köprünün Anadolu Yakası'nda, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın önündeki alanda hazırlıklar sürüyor. Tören için saat 14.00'te 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı. Köprü, etkinlik sona erene kadar kapalı kalacak.
  • Tören alanına Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın halka sesleneceği bir platform kuruldu. Platformun yan tarafında "15 Temmuz Şehitlerimizin Ruhu Şad Olsun", "Bu dava büyük" yazısı dikkati çekerken diğer tarafta da darbe girişiminde şehit edilen 251 kişinin isimleri yer aldı.

Anma töreninin yapılacağı alan bariyerlerle çevrilirken, görev yapacak basın mensupları için de platform kuruldu.

Ulaşım nasıl sağlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek buluşmaya vatandaşlar, Beylerbeyi, Üsküdar ve Zincirlikuyu'dan ring seferleriyle taşınacak. Anadolu Yakası'ndan törene gelecek vatandaşlar, Altunizade'den köprüye yürüyebilecek.

Bu arada, Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşleri için seferlerine ara verilen Üsküdar-Yamanevler metrosu da bugüne özel hizmet veriyor.

Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda belediyeler ve bağlı kuruluşlarınca yürütülen toplu taşıma yarın saat 06.00'ya kadar ücretsiz sağlanacak.


15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma programında 47 mobil tuvalet hizmet verecek.

Metrobüs seferlerine düzenleme

  • Anma töreni nedeniyle metrobüsün 15 Temmuz ŞehitlerKöprüsü'nden geçişleri de 14.00'ten itibaren yapılamıyor.
  • Bu nedenle Avrupa'dan Anadolu'ya gidecek yolcular için etkinlik bitimine kadar Zincirlikuyu köprü üzerinden 34Z numaralı araçlar, FSM Köprü güzergahı, Çamlıca bağlantı yolunu kullanarak E5 Karayolu üzerinden Uzunçayır Kavşağı'ndan dönerek Söğütlüçeşme İstasyonu'na gidiyor. Metrobüs araçları Söğütlüçeşme-Zincirlikuyu arası geliş ve gidişlerde aynı güzergahı kullanıyor.


#15 Temmuz Şehitler Köprüsü
#Yürüyüş
#İstanbul
6 yıl önce