|

100 bin aileye kredi ve hayvan desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Tunç, Kırşehir Ticaret Borsası Hayvan Pazarı’nda 120 üreticiye damızlık koç dağıtımı törenine katıldı. Tunç, “100 bin aileye sıfır faizli, çiftçinin cebinden hiçbir masraf çıkmadan kullanabileceği kredi desteği sağlanacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:35 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Üreticilere kura çekimi ile damızlık koçlar dağıtıldı.
Üreticilere kura çekimi ile damızlık koçlar dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, gelecek yıl yürürlüğe girmesi planlanan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesi Programı ile 100 bin aileye sıfır faizli kredi ve hayvan desteği sağlanacağını söyledi.

Tunç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında Ticaret Borsası Hayvan Pazarı’nda 120 üreticiye damızlık koç dağıtımı törenine katıldı. Üreticilerin taleplerini de dinleyen Tunç, koyunculuk ile ilgili iki önemli projenin hayata geçirildiğini belirterek, önemli destekler verileceğini ifade etti.

SÜRÜ BÜYÜTME DESTEĞİ DE VERİLECEK

Çoban bulmakta sıkıntı çekildiğine işaret eden Tunç, “Çoban sıkıntısını gidermek için yılda 6 bin liraya kadar destek sağlayacağız. Daha önce 150 baş hayvanı olanlara verilen desteği 200 başa çıkardık. ‘Sürü büyütme desteği’ adı altında bir destek de vereceğiz. Ciddi destekler vererek, sürü anlamında hayvanlarımızı artıracağız” dedi.

MASRAFSIZ VE FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Gelecek yıl yürürlüğe girmesi planlanan yeni bir proje ile önemli destekler sağlayacaklarını aktaran Tunç, şunları kaydetti:

“Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 100 bin aileye sıfır faizli ve masrafsız kredi desteği sağlanacak. Alımı yapılacak 500 bin düve ve 500 bin de besilik hayvan küçük aile işletmelerine dağıtılacak. Küpe ve küpeleme masrafını çiftçiden almayacağız. Bunlarla birlikte hayvanların aşı masrafını da biz karşılayacağız. Çiftçimiz bu kısımlarda herhangi bir bedel ödemeyecek” diye konuştu.

MERALAR KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA UYGUN

Törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk de koyun yetiştiriciliğinin çiftçiler için önemli bir gelir kapısı olduğuna dikkati çekerek, “Koyunlar diğer hayvanlara oranla daha büyük bir bereketle ve sayısal olarak daha fazla şekilde çoğalıyorlar. Bizim coğrafyamız, bölgemiz, şehrimiz, meralarımızdaki bitki çeşitlerimiz, koyunculuğa elverişlidir. Toprağıyla iklimi ve yer üstü bitkileriyle koyunculuğa çok müsaittir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, üreticilere kura çekimi ile damızlık koçlar dağıtıldı.


#Kırşehir
#Hadi Tunç
6 yıl önce
default-profile-img