|

Genel Seçim 2018 Amasya genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Amasya Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Amasya Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu?. İşte Amasya Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 13:12 - 19/06/2018 Salı
Diğer
24 Haziran 2018 Amasya ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 Amasya ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Amasya sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Amasya için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Amasya seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Amasya'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Amasya'nın nabzı Amasya seçim sayfamızda!

Amasya, Karadeniz Bölgesi'nde Amasya ilinin merkezi olan kenttir. 2014 yılı itibarıyla toplam 321.913 nüfusa sahiptir. Merkez ilçe ise 135.950 nüfusa sahiptir.

Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alır. Anadolu'nun eski yerleşim alanlarından biridir. Hititlerden başlayarak çeşitli uygarlıkların merkezi olmuştur. Kentin bilinen en eski adı, söylendiği biçimi ile günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelen Amasya’dır. Eski kayıtlarda ve buluntularda Amesseia - Amacia - Amaccia ismi okunmaktadır. Amasya isminin açık bir şekilde okunduğu, Pers, Pontos ve Roma İmparatorluğu dönemlerinde ticarette kullanılan gümüş ve bronz sikkeler (paralar) üzerinde görmek mümkündür.

Bazı sikkeler üzerinde Amaccia veya Amacia isimlerine rastlanılmaktadır. Amasya’nın fethinden önce ve sonrasında da Türkler, Amasseia’yı veya Amaccia, Amacia Türkçede söylendiği gibi Amasya yapmışlardır.[kaynak belirtilmeli]

Tahminen MÖ 60 ve MS 19. yıllarda Amasya'da doğduğu bilinen ve Coğrafya ilminin mucidi olarak tanınan Strabon, yazdığı ünlü coğrafya kitabında Amasya’dan Amasseia olarak söz etmektedir.

Yeni dönemin bakanlık listesi

Türkiye’nin yönetim sisteminde köklü değişikliklerin yaşanacağı yeni döneme bir hafta kaldı. Pazar günkü seçimlerin ardından devreye girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bakanlık sayısı azaltılarak daha aktif bir yönetim sistemi ile Türkiye’nin yoluna devam etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarındaki konuşmalarında sıkça dikkat çektiği bürokratik hantallığın da önüne geçmesi beklenen yeni dönemde bakanlık sayısının 21’den 14’e düşürüleceği konuşuluyor. Yeni Şafak’ın ulaştığı taslak çalışmaya göre; kapatılacak 7 bakanlık; görev ve sorumlulukları itibariyle en yakın olan diğer bakanlıklarla birleştirilecek.

KAPATILACAK 7 BAKANLIK

Şimdiye kadar çok konuşulan bakanlık birleşmeleriyle ilgili Ankara’da hazırlanan taslak çalışmaya göre; birçok bakanlık tek çatı altında toplatılıyor. Yeni dönemin bakanlık listesi taslak çalışmasına göre; Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı olmayacak.

#Amasya Seçim sonuçları
#Amasya seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Amasya 2018
#seçim sonuçları Amasya
#Amasya milletvekili genel seçim sonuçları
#Amasya genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce