|

Galatasaray Schalke 04 maçı hangi kanalda ne zaman?

Galatasaray Schalke 04 maçı kanal bilgileri haberimizde. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci haftasında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 1-0 mağlup oldu. Lig'in ilk haftasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 yenen Galatasaray 3 puanda kaldı. Peki, Galatasaray Schalke 04 maçı ne zaman hangi kanalda? İşte maça dair ayrıntılar.

Yeni Şafak
18:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:42 - 22/10/2018 Pazartesi
Diğer
Dev maç 24 Ekim 2018 Çarşamba günü, saat 22.00'de oynanacak.
Dev maç 24 Ekim 2018 Çarşamba günü, saat 22.00'de oynanacak.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci haftasında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 1-0 mağlup olarak liderliği rakiplerine kaptırdı.

Porto kentindeki Dragao Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Mücadelenin 49. dakikasında Moussa Marega'nın golüyle 1-0 öne geçen Porto, kalan bölümde de üstünlüğü korudu ve sahadan galip ayrıldı.

Bu sonuçla UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 yenen Galatasaray 3 puanda kaldı. İlk haftada Almanya temsilcisi Schalke 04 ile 1-1 berabere kalan Porto ise puanını 4'e çıkardı.

Grupta üçüncülüğe geriledi

D Grubu'nda ikinci haftaya lider giren Galatasaray, bu yenilginin ardından üçüncülüğe düştü.

Lokomotiv Moskova'yı 1-0 yenen Schalke 04 ile Galatasaray'ı aynı skorla mağlup eden Porto, dörder puanla zirveyi paylaştı.

Galatasaray'ın 3 puanla üçüncü sırada olduğu grupta Lokomotiv Moskova ise ikinci haftayı da puansız kapattı ve son sırada kaldı.

Galatasaray Schalke 04 maçı ne zaman hangi kanalda?

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü haftasında

Galatasaray evinde Schalke 04'ü konuk edecek. Dev maç 24 Ekim 2018 Çarşamba günü, saat 22.00'de oynanacak. Maçın kanalı ise henüz kesinlik kazanmış değil. Maçın bein SPORTS kanalından canlı olarak yayınlanması bekleniyor.


Fırsatlardan yararlanamadı

Galatasaray, Porto karşılaşmasında önemli fırsatlarını değerlendiremedi.

Maça iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, özellikle ilk yarıda birçok gol pozisyonuna girdi.

Mücadelenin 13 ve 45. dakikalarında Sinan Gümüş, 38. dakikada Yuto Nagatomo ve 39. dakikada Henry Onyekuru ile net pozisyonları gole çeviremedi.

Yunus Akgün, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez sahada

Galatasaray'ın 2000 doğumlu genç oyuncusu Yunus Akgün, ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi.

Teknik direktör Fatih Terim'in sezon başından buyana resmi maçlarda şans verdiği Yunus, 86. dakikada Fernando Reges'in yerine oyuna dahil oldu.

Deplasmanda galibiyete hasret

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son 12 deplasman müsabakasında galip gelemedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki son deplasman galibiyetini 2012-2013 sezonu ikinci turunda Almanya'nın Schalke 04 takımına karşı 3-2'lik skorla alan Galatasaray, sonrasındaki 12 maçta 2 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu periyottaki dış sahada maçlarında 8 gol kaydederken, kalesinde 29 golü önleyemedi.

Son 3 deplasman maçında yenildi

Galatasaray, son 3 deplasman maçını kaybetti.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ve Akhisarspor'a mağlup olan sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Porto deplasmanından puan çıkaramadı.

Galatasaray, bu karşılaşmalarda 8 gol yerken, rakip fileleri havalandıramadı.

Galatasaray’ın yenilmesi en çok Rusları üzdü

Şampiyonlar Ligi D Grubu maçında Galatasaray Portekiz ekibi Porto’ya 1-0 mağlup oldu. Aynı grupta yer alan Lokomotif Moskova’da Schalke’ye kendi evinde 1-0 mağlup olunca UEFA sıralamasında Portekiz Rusya’ya yaklaştı.

UEFA’nın son 5 yılda ülkelerini temsil eden kulüplerin şampiyonlar ligi ve Avrupa liginde kazandığı başarılar sonucunda ülkelerden şampiyonlar ligi ve Avrupa ligine katılan takımları başarıya göre arttırıyor. UEFA’nın ülkeler sıralamasında 6’ıncı sırada bulunan Rusya, Lokomotif Moskova’nın grupta gösterdiği kötü performans nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. UEFA sıralamasında Rusya, Lokomotif Moskova’nın Schalke’ye mağlup olmasıyla birlikte puanını 46.216’ya düşürdü. Porto’nun Galatasaray karşısında kazanmasıyla birlikte Portekiz puanını 41.232’ye çıkardı. Aradaki fark kapanmaya başlayınca Rusya tarafında Lokomotif Moskova takımına tepkiler artmaya başladı.

Portekiz yükselirse Rusya avantaj kaybedecek

Rusya’nın TASS ajansı yaptığı haberde Lokomotif Moskova mağlubiyetiyle birlikte UEFA ülkeler sıralamasındaki Rusya ve Portekiz farkı kapanıyor. Eğer Lokomotif başarısız sonuçlar almaya devam ederse, Portekiz takımları başarılı sonuçlar almaya devam ederse Portekiz 6’ncı sıraya yükselecek ve şampiyonlar ligine 3 takım gönderecek. Rusya eğer 7’nci sıraya düşerse şampiyonlar ligine göndereceği takım sayısı 2’ye düşecek. Bu durum Rusya tarafında tedirginliğe yol açmaya başladı.

Türkiye 10’ncu sırada

Rusya’nın önünde 5’nci sırada bulunan Fransa tarafında ise farkın açılmasının sevinci yaşanıyor. Paris Saint-Germain’in Kızılyıldız’ı 6-1 gibi ezici bir farkla yenmesiyle birlikte Fransa puanını 51.998’e çıkardı ve Rusya ile farkı açtı. Sıralamada ilk sırayı 89.283 ile İspanya, ikinci sırayı 67.440 puanla İtalya, üçüncü sırayı 67, 177 puanla İngiltere ve dördüncü sırayı 61.784 puanla Almanya yer aldı. Sıralamada 31,800 puanı bulunan Türkiye onuncu sırada yer alıyor.



Hamit Altıntop: "Galatasaray, Schalke karşısında bir adım önde"

Galatasaray'ın eski futbolcusu Hamit Altıntop, sarı kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Schalke 04'ten, Süper Lig'de yaşanan şampiyonluk yarışına, milli takımdan, yeniden futbola dönüşüne kadar birçok konuda Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

"GOLFÜN BU KADAR RUHUMA DOKUNACAĞINI TAHMİN ETMEZDİM"

Futbolu bıraktıktan spor hayatına golf oynayarak devam eden Hamit Altıntop, "Futboldan sonra golf oynamak, benim için iyi oldu. Golfün bu kadar ruhuma dokunacağını tahmin etmezdim. Güzel bir spor. Turnuvalara katılmak, rekabet içinde olmak alışık olduğumuz bir durum. Bu da ayrı bir zevk katıyor" ifadelerini kullandı.

"FUTBOL YERİ GELDİ ANAMIZ, BABAMIZ OLDU"

Yakın zamanda olmasa da futbola geri dönmek istediğini dile getiren Altıntop, "Futbolun içinde kalmak istiyorum ama hangi alanda olacağına şu an karar vermek istemiyorum. Şu an futbolu biraz uzaktan izliyorum. Futbol bizim sevdamız. Futbol yeri geldi anamız, babamız oldu. Bunu zaman gösterecek" diye konuştu.

"FATİH TERİM'İN HEDEFİ HER ZAMAN ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU"

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki performansını da değerlendiren Altıntop, "UEFA Şampiyonlar Ligi hayalini iyi değerlendirmek lazım. Fatih hocanın öyle bir hedefi olduğunu her zaman biliyoruz ama bu sene için öyle bir hedefi olduğunu tahmin etmiyorum. Galatasaray'ın iç sahada taraftarıyla beraber her zaman favori olduğuna inanıyorum. Ama son maçlarda yaşanan sakatlıklar ve Finansal Fair Play gelişmeleri nedeniyle biraz kısıtlı hamleler yapılmasından dolayı bu sene Galatasaray camiası için zorlu bir süreç oluyor. Biz de yakından takip ediyoruz ve maçları heyecanla izliyoruz" dedi.

"BAŞAKŞEHİR'İN DEVAMLILIĞI, BEŞİKTAŞ'IN KALİTESİ VAR"

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının sezonun sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Hamit Altıntop, "Süper Lig'de şampiyonluk yarışı sezon sonuna kadar devam edecektir. Başakşehir'in devamlılığı, Beşiktaş'ın kalitesi, Galatasaray'ın da geçen seneden kalma bir özgüveni var. Sonunda kimin şampiyon olacağını tahmin etmek zor" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY, SCHALKE KARŞISINDA BİR ADIM ÖNDE"

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki rakibi Schalke 04 ile çarşamba günü oynayacağı maçla ilgili de Altıntop, "Schalke genç ve hırslı bir hocaya sahip. Takımın da yaş ortalaması düşük. Bazen 3-5-2 sistemiyle, bazen de 4-5-1 sistemiyle sahaya çıkıyorlar. Buna kendini hazırlamak zor. Ama Galatasaray'ın taraftar baskısıyla, Fatih hocanın tecrübesiyle bir adım önde olduğuna inanıyorum ama sakatlıklar da büyük bir handikap yaratıyor. Takımda maalesef çok fazla alternatif de yok" yorumunu yaptı.

"MİLLİ TAKIM GELECEĞİN TAKIMI"

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın gençleşen yeni kadrosu için 'geleceğin takımı' diyen Altıntop, sözlerini şöyle tamamladı;

"Milli takım yetenek olarak son dönemlerin en iyi milli takımı. Ama takımda bir şey eksik. Tecrübe eksikliği mi var, takımda lider oyuncu mu yok bilemiyorum ama, bir takım olamadılar ve istedikleri sonuçları alamadılar. Ancak geleceği açık bir takım."

#Galatasaray
#Schalke 04
#Galatasaray Schalke 04
5 yıl önce
default-profile-img