|

Savunma Chiellini’ye emanet

Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkacak bir kadro oluşturmaya çalışan Galatasaray, önceliği savunmaya verdi. Juventus’la sözleşmesi sona eren Giorgio Chiellini’yle ilgilenen sarı-kırmızılılar, tecürbeli oyuncuya yıllık 3.5 milyon Euro teklif etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 04:27 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Sarı-kırmızılılar, listedeki isimler konusunda ince eleyip sık dokuyor.
Sarı-kırmızılılar, listedeki isimler konusunda ince eleyip sık dokuyor.

Galatasaray, yeni sezon için yürüttüğü transfer çalışmalarına hız verdi. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olan sarı-kırmızılılar, listedeki isimler konusunda ince eleyip sık dokuyor. Geçtiğimiz sezon defans hattında belirli sıkıntılar yaşayan Cimbom, gelecek sezon da aynı durumu yaşamamak için bu bölgeyi güvenceye almak istiyor. Sarı-kırmızılı takımın bu konuda gündeme aldığı isim ise İtalyan futbolcu Giorgio Chiellini oldu. 2005 yılından beri aralıksız olarak Juventus formasını giyen Chiellini’nin sözleşmesi 30 Haziran 2018 tarihinde sona eriyor. Henüz Juventus ile sözleşme yenilemek için anlaşma sağlamayan 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu için Galatasaray devreye girdi. Bu sezon UEFA tarafından yaptırım uygulanan sarı-kırmızılılar, “sattığın kadar al” yaptırımı sonrasında bonservisi olmayan futbolcuların peşine düştü. Aynı zamanda defansta tecrübeli, az hata yapacak bir oyuncu arayan G.Saray, Chiellini’yi listesine aldı. Kulübüyle sözleşmesi sona eren Chiellini için yıllık 3.5 milyon Euro’dan 2 yıllık sözleşme teklif edilecek. Geçtiğimiz sezon Juventus formasıyla 38 maça çıkan Chiellini, 2 asiste imza attı. 1,87 boyundaki İtalyan stoper, Avrupa kupalarında 82 maça çıkarken, 96 kez de İtalya Milli Takımı’nın formasını giydi. Bu arada G.Saray’ın transfer gündeminde olan ve Fiorentina ile sözleşmesi sona eren MilanBadelj’in Rusya’ya transfer olacağı iddia edildi.

UEFA’dan G.Saray’a kabul mektubu

Süper Lig’de sezonu şampiyon tamamlayan G.Saray, UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi’ne kabul edildi. Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan haberde, bilgilendirme mektubunda, G.Saray’ın 2018-19 Şampiyonlar Ligi ve UEFA Gençlik Ligi’ne katılım için gerekli tüm yükümlülükleri yerine getirdiği belirtilerek, “Kulübünüzün 2018-19 UEFA Şampiyonlar Ligi yükümlülüklerinin 4.01 paragrafına göre tüm kriterleri yerine getirmiş olduğunu onaylarız. Aynı yükümlülüklerin 4.05 paragrafına uygun olarak, kulübünüzün 2018-19 UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ve dolayısıyla 2018-19 UEFA Gençlik Ligi’ne kabul edildiğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz” denildi.

#Galatasaray
#Transfer
6 yıl önce