|

Şampiyonluk coşkusu

Ligde son 4 haftaya girilirken Alanyaspor’u deplasmanda yenerek liderlikteki yerini koruyan Galatasaray’ın dönüş uçağında büyük coşku yaşanırken hep bir ağızdan şampiyonluk şarkıları söylendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Monday
Güncelleme: 02:37 - 23/04/2018 Monday
Yeni Şafak
Galatasaray’da, sezon sonunda ipin göğüsleneceğine olan inanç giderek güçlendi
Galatasaray’da, sezon sonunda ipin göğüsleneceğine olan inanç giderek güçlendi

Ligde önceki gün deplasmanda karşılaştığı Aytemiz Alanyaspor’u son dakikalarda bulduğu golle 3-2 yenen ve bitime 4 hafta kala liderlik koltuğundaki yerini koruyan Galatasaray’da, sezon sonunda ipin göğüsleneceğine olan inanç giderek güçlendi.

Sarı-kırmızılıların, Alanya deplasmanı dönüşünde uçakta kelimenin tam anlamıyla şampiyonluk coşkusu yaşandı. Yönetim, futbolcular ve kongre üyeleri hep birlikte şampiyonluk şarkıları söyledi ve şampiyonluk havası son sürat yaşandı. Uçağın kalkışı ve inişinde büyük çoşku hakimdi. Sportif A.Ş. yöneticisi Abdurrahim Albayrak ve yardımcı antrenör Hasan Şaş da bu şarkılara eşlik ederken başkan Mustafa Cengiz de büyük coşku yaşadı. Alanya deplasmanında kazanılan 3 puanda başrolde yer alan isimlerden olan Muslera ve Sinan ise uçakta en büyük alkışı alan isimler oldu. Bu iki isim tezahüratlara da liderlik etti.

8 UĞURLU GELİYOR

Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda ise ilginç bir detay dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar, son 30 yıldır 10 yılda bir şampiyonluğu rakiplerinden alıyor. 1998 yılında başlayan şampiyonluk düzeni, 1998 yılında ve 2008 yılında devam etti. Sırada ise 2018 yılında şampiyonluk var. Son 4 haftaya lider olarak giren sarı-kırmızılı takım, bu 8’i de kaçırmak istemiyor. İstatistikler sonu 8 ile biten yıllarda Galatasaray’ın mutlu sona ulaştığını ve her bir şampiyonluğun anlamını gösterdi.

Sinan’dan tek başına 6 puan

G.Saray’da, son dönemde sonradan oyuna dahil olan Sinan Gümüş girdiği maçların seyrini takımı adına değiştirmesiyle dikkat çekiyor. Sinan, 25. haftada 1-0 yenik oldukları Konya maçını 1 asist ve 1 golle kazandırdıktan sonra, önceki gün de Alanyaspor karşısında galibiyeti getiren golü kaydetti.


Maicon’a özel motivasyon

G.Saray’da stoper Serdar Aziz’in Alanya maçında cezalı duruma düşmesi üzerine gözler Maicon’a çevrildi. Sarı-kırmızılı takımın teknik heyeti, hafta boyunca oyuncuyu mental olarak Beşiktaş derbisine hazırlayacak.

Belhanda kayıplarda

Ligde önceki gün deplasmanda karşılaştığı Aytemiz Alanyaspor’u 3-2 yenen Galatasaray ‘da uzun bir sürenin ardından alınan deplasman galibiyeti yüzleri güldürürken, Belhanda’nın performansı keyif kaçırdı. Faslı oyuncu, bu sezon çıktığı 12 dış saha maçında gol veya asist üretemedi.

#Galatasaray
#Alanyaspor
6 years ago