|

Messi'nin soyunma odasına gidip formasını istediği adam

Bazılarına göre dünyanın en iyi futbolcusu olan Lionel Messi, bir röportajında "Maç sonlarında kimsenin formasını almak gibi bir girişimim olmaz ama forma değişimlerinde isteklere karşılık veririm" demişti. Arjantinli yaşayan efsane, buna ek olarak sadece Zidane'ın formasını istediğini ifade etmişti. Messi ile ilgili bilinmeyen bir hikaye daha ortaya çıktı. Barcelona'da şans bulmaya başladığı yıllarda genç Messi'nin soyunma odasına kadar gidip bir futbolcunun formasını istediğini biliyor muydunuz?

Yeni Şafak
21:47 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 22:24 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Lionel Messi, Arjantin futbolunun ve Barcelona'nın yaşayan efsanesi olarak gösteriliyor.
Lionel Messi, Arjantin futbolunun ve Barcelona'nın yaşayan efsanesi olarak gösteriliyor.

Futbol sahalarında maçın bitiş düdüğünün ardından futbolcuların birbirleriyle forma değiştiği görüntülere alışığız. Peki Lionel Messi'nin şimdiye kadar hiçbir futbolcudan forma istediğini gördünüz mü?

Messi konuyla ilgili bir röportajında
"
Hiç forma istemem. Rakip takımda bir Arjantinli varsa onunla formamı değiştiririm. Arjantinli yoksa ve biri bana sorarsa onunla değiştiririm ama ben hiç
kimseden formasını gidip istemem. Bugüne kadar bunun tek bir istisnası oldu. Bir kez bir futbolcudan formasını istedim: O da Zinedine Zidane idi"
demişti.

Messi'nin formasını istediği tek ismin Zidane olduğu gerçeği oyuncunun bu röportajında öğrenilirken bilinmeyen bir hikaye daha gün yüzüne çıktı. O da Messi'nin Barcelona'da şans bulmaya başladığı yıllarda Valencia ile oynanan bir maçtan sonra soyunma odasına kadar gidip Aimar'ın formasını istemesi olayı.

Arjantin futbolunun yetiştirdiği en iyi 10 numaralardan biri olan Aimar'dan formasını alabilmek için Valencia soyunma odasına kadar giden Messi, yıldız oyuncunun formasıyla mücadele sonunda poz vermişti.


  • River Plate'in ve Valencia'nın efsane futbolcularından biri olan Juan Pablo Aimar, çıktığı 439 resmi maçta 54 gol attı, 67 de asist yapma başarısı gösterdi.

#Aimar
#Valencia
6 yıl önce