|

Love'da sona doğru

Vagner Love'u transfer etmek için girişimlerini hızlandıran Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'un bonservis bedelini aşağı çekmesini bekliyor. Siyah-beyazlı yönetim, 1.5 yıllığına söz kestiği Brezilyalı golcüye, ikinci yarı için 850 bin Euro, önümüzdeki sezon için ise 1.9 milyon Euro ödeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 04:22 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'un golcüsü Vagner Love için girişimlerini sürdürüyor.
Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'un golcüsü Vagner Love için girişimlerini sürdürüyor.

Ara transfer döneminde yurt dışında yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'un golcüsü Vagner Love için girişimlerini sürdürüyor. Sezonun ikinci yarısında 3 kulvarda mücadele edecek ve yoğun bir maç temposu yaşayacak olan Beşiktaş, forvet hattına bir ismi daha katmak istiyor. Akdeniz ekibinin Brezilyalı forveti Vagner Love'la görüşen siyah-beyazlılar oyuncudan olumlu yanıt aldı. Beşiktaş, 33 yaşındaki golcüyü 6 aylığına alıp, opsiyonu da elinde bulundurmak kaydıyla önümüzdeki yıl sözleşme uzatmak isterken, Vagner Love 1.5 yıllık sözleşme istedi. Berizlyalı golcünün isteğini kabul eden siyah-beyazlı yönetim, Love ile anlaşma sağladı. Golcü futbolcu, sezonun ikinci yarısı içim 850 bin Euro alacak. Love'un önümüzdeki sezon ücreti ise 1 milyon 900 bin Euro olacak.

PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da tansferle yakından ilgilendiği ve bu konuda Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'yla temasa geçtiği öğrenildi. Önceki gün, Brezilyalı oyuncu için kendilerine yapılan teklifi doğrulayan Çavuşoğlu, "Fikret Orman, Vagner Love için benimle konuştu. 'Benden daha çok senin ihtiyacın var zaten' dedi. Böyle bir konuşma geçti aramızda. Vagner Love'u vermeyi düşünmüyoruz. Devre arasında yerini doldurmak zor. Ona ihtiyacımız var" dedi. Alanyaspor Başkanı'nın bu açıklaması Beşiktaş'ın 2 milyon Euro'luk teklifini daha yukarı çekmesi için bir hamle olarak yorumlandı. Love'un büyük bir takımda oynamak istemesinin normal olduğunu belirten Hasan Çavuşoğlu, "O, büyük bir takımda oynamak ister ancak bizi de zor durumda bırakmak istemez. Şu anda herhangi bir gelişme yok. Sezon sonunda olabilir" ifadelerini kullandı. Nihai karar, siyah-beyazlı yönetimin bugün yapacağı toplantıdan sonra belli olacak. Kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı futbolcunun bonservisi için Alanyaspor yönetiminin 4 milyon Euro istediği belirtildi. Love, bu sezon çıktığı 16 karşılaşmada 11 gole imza attı.


PEPE VE TOSİC TAKIMLA ÇALIŞTI

Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 2-1 mağlup eden Beşiktaş, 19. haftada oynayacağı Kasımpaşa maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Cuma günü Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma öncesi Pepe ve Dusko Tosic’in tedavileri tamamlandı. Sakatlıkları nedeniyle Antalyaspor maçında görev yapamayan iki oyuncu da takımla birlikte antrenmana çıktı. Pepe ve Tosic, teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde Kasımpaşa maçında forma giyebilecek. Antalyaspor maçının 83. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Ryan Babel’in ise tedavisine başlandı. Sol ayak bileği burkulan Hollandalı futbolcu, bir süre dinlendirilecek. Durumu ciddi olmayan Babel’in Kasımpaşa maçına kadar hazır olması planlanıyor.


Antalya'dan Eto'o için açık kapı

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Samuel Eto'o ile ilgili olarak Antalyaspor Basın Sözcüsü Cumhur Arıcı, Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu. Arıcı, Eto'o'nun yeni sözleşme yapmak istediğini ifade ederken bulundukları maddi durum sebebiyle bunda zorlandıklarını aktardı. Etoo'nun yıllıkı maliyetinin 6 milyon Euro'yu bulduğunu aktaran Arıcı, "Samuel Eto'o'dan bonservis bedeli almak istiyoruz. Sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor. Kendisine de ciddi teklifler var. İspanya'dan Celta Vigo, Brezilya'dan Vasco da Gama ve Süper Lig'den Beşiktaş'ın ilgisi var" dedi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la maç öncesi yemek yiyerek geçmiş yönetim zamanında olan sorunları çözdüklerini dile getiren Cumhur Arıcı, “Beşiktaş'ın oyuncuyla görüşüp görüşmediğini bilmiyorum. Beşiktaş'ın Samuel Eto'o'ya ilgisi olabilir. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve kendisinden bonservis bedeli alabiliriz. Beşiktaş'tan gelebilecek oyuncu takasına da bu aşamada sıcak bakabiliriz” ifadelerini kullandı.

#Beşiktaş
#Wagner Love
#Eto'o
6 yıl önce