|

Fernandao: Türk halkı vatansever

Fenerbahçe’nin Brezilyalı golcüsü Fernandao, Türkiye’de kendisini en çok şaşırtan şeyin darbe girişiminde Türk halkının vatanseverliğini görmek olduğunu belirterek, “Daha iyi Türkiye için, doğru olan şey için mücadele ettiklerini gördüm” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
08:55 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 09:06 - 27/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fernandao kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.
Fernandao kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Fernandao, ülkesi Brezilya ile Türkiye arasında kıyaslamalarda bulundu, Türk halkı için övgü dolu sözler sarf etti.

Fernandao, FBTV’de katıldığı programda Türkiye’de bulunduğu süre içinde kendisini en çok aşırtan olayla ilgili olarak, “Türk kültürüne alıştığımı söyleyebilirim. Burada Türkler gibi yaşamaya alıştım. Kültür gerçekten çok farklı. Brezilya’da, insanları bıraksan, 1 yıl boyunca parti yapabilirler. Burada öyle değil, burada daha farklı. Burada insanların daha vatansever olduğunu görüyoruz. Brezilya’da bu vatanseverlik yok. Buradaki vatanseverlik de Türkiye ile gurur duymamı sağlayan şeylerden biri. Her yerde bayraklar var, Brezilya’da bu yok. O yüzden çok farklı bir kültür. Burada olduğum süre boyunca beni en çok şaşırtan şey darbe girişimi olduğu zamandı. Beni en çok şaşırtan şey, halkın vatanseverliğini görmek, insanların doğru şey için mücadele ediyor olduğunu görmek oldu; çünkü bu onların hakkı. İnsanların evlerinden çıkıp daha iyi bir Türkiye için, doğru olan şey için mücadele etmeleri beni çok şaşırttı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin pek çok anlamda Brezilya’nın çok daha üstünde olduğunu kaydeden Fernandao, “Brezilya benim ülkem. Gerçekten çok fazla iyi şeyi var ama benim bakış açıma göre son birkaç yılda Brezilya çok düşüş gösterdi. Türkiye pek çok anlamda Brezilya’nın çok daha üstünde. Türk politikasından çok anlamıyorum; ama benim bakış açıma göre Brezilya’nın üzerinde. Lig olarak da Brezilya’nın üzerinde. Brezilya’dan çok daha iyi olduğu çok fazla şey var” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

"Kupa kazanmak için gol atamaya devam"

Fernandao, Fenerbahçe’ye kupalar kazandırmak için goller atmaya devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “Bir futbolcu için daha da önemlisi bir forvet oyuncusu için büyük turnuvalarda oynayıp, çok fazla gol atmak önemli; ama asıl amaç kupa kazanmış olmak. Fenerbahçe’deki en büyük hedefim bu. Kupa kazanmak için gol atmayı feda ederim. Herkes sizi görüyor, goller attığınızı biliyor, bu size daha çok kapı açıyor; ama biz asıl hedefimize ulaşıp bir kupa kazanamadık. Bu beni biraz mutsuz ediyor.”

"Taraftar müthiş"

Fenerbahçe taraftarına övgüler yağdıran Fernandao, “Brezilya’da farklı bir şey var. Taraftarlar, sıcaklık, duygu anlamında farklı bir şey var. Ama Fenerbahçe taraftarlarının, futbolcular ve kulüp için yaptıklarının benzerini görmedim” ifadesini kullandı.


#Fernandao
#Fenerbahçe
6 yıl önce