|

Fenerbahçe'ye transfer olasaydı tazminat ödeyecekti

Galatasaray ile Emre Akbaba arasında bir ay öncesinden protokol yapıldığı belirtildi. İmzalanan protokole göre, transferden vazgeçilmesi durumunda sarı-kırmızılılar tazminat hakkı elde edecekti.

Yeni Şafak
17:12 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:54 - 18/08/2018 Cumartesi
Diğer
Galatasaray için sağlık kontrollerinden geçen Emre Akbaba, sarı-kırmızılı takımla 4 yıllık sözleşme imzalayacak.
Galatasaray için sağlık kontrollerinden geçen Emre Akbaba, sarı-kırmızılı takımla 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren Emre Akbaba'nın transferiyle ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre Galatasaray, milli futbolcuya bir ay öncesinden protokol imzalattı. Sarı-kırmızılı yönetimin prensip anlaşmasına vardığı Emre ile imzaladığı protokolde, transferden vazgeçilmesi durumunda ağır tazminat maddelerinin yer aldığı belirtildi.

Alanyaspor ile yaptığı görüşmede 3 milyon euro artı takas teklif eden Galatasaray, turuncu-yeşillilerin 5 milyon euroluk talebinde indirime gitmesini beklerken; Emre Akbaba'nın sarı-kırmızılı formayı giymek istemesini de koz olarak kullanıldı.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile son bir kez daha masaya oturan Abdürrahim Albayrak, teklifini yineleyecek ve ödeme planı konusunda kolaylık istedi.

Emre Akbaba transferi için son anda devreye giren Fenerbahçe ise Alanyaspor'a 4 milyon euroluk teklif sundu. Galatasaray'dan 1 milyon euro daha fazla teklif yapan Fenerbahçe'nin teklifini kabul eden Alanyaspor, transfer için Emre Akbaba'yı ikna etmeye çalıştı.

Ancak Alanyaspor, Emre Akbaba'yı ikna edemedi ve Galatasaray ile yeniden masaya oturdu. Transfer de böyle bitti.


#Emre Akbaba
#Galatasaray
#Fenerbahçe
6 yıl önce